Straujuma: Ja Cilinskis ir atbildīgs ministrs, viņam jāpilda valdības lēmums

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Ja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK) ir atbildīgs ministrs, viņam ir jāpilda valdības lēmums par ministru nepiedalīšanos 16.marta pasākumos Rīgā, - otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem atzina Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Politiķe uzsvēra, ka katram ministram ir jāuzņemas personīga atbildība par to, vai ir jāpilda valdībā pieņemtie lēmumi. Tomēr viņa atturējās komentēt, kāda būs viņas rīcība gadījumā, ja Cilinskis izdomās rīkoties pretēji valdībā lemtajam un piedalīsies pasākumos pie Brīvības pieminekļa, ziņo LETA.

Straujuma par valdībā pieņemto lēmumu informēs arī koalīcijas partnerus.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka valdība otrdien balsojot nolēma, ka ministri 16.marta pasākumus pie Brīvības pieminekļa neapmeklēs. Balsojumā pret bija Cilinskis. Ministru vairākums piekrita viedoklim, ka Latvija savus kritušos karavīrus atceras 11.novembrī, Lāčplēša dienā.

Atgādinām, ka valdošās koalīcijas partneru - "Vienotības" un nacionālās apvienības VL-TB/LNNK - politiķiem ir domstarpības par ministru dalību 16.marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa. Neoficiāli izskan, ka gadījumā, ja kāds no nacionālās apvienības ministriem piedalīsies pasākumos pie Brīvības pieminekļa, varētu lemt par viņa atlaišanu no amata.

No ministriem vienīgais, kas bija plānojis piedalīties publiskajos pasākumos, bija Cilinskis, kurš to darot jau 16 gadus.

Latviešu leģionāru piemiņas dienā šogad ir gaidāmi augstāki drošības riski un uz pasākumiem Rīgā varētu ierasties arī radikāli noskaņotas personas no ārvalstīm, iepriekš sacīja Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks. Reiniks skaidroja, ka drošības riski šogad ir augstāki un tam par iemeslu ir notikumi Ukrainā un pieteiktie antifašistu pasākumi Rīgā.
 


Написать комментарий