Cilinska atbalstītāji pulcēsies uz piketu

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Piektdien, 14.martā, pie valdības ēkas notiks pikets, kurā tiks pausts atbalsts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Eināra Cilinska (VL-TB/LNNK) palikšanai amatā.

Akcijas organizatore, nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK biedre Ginta Vilcāne pastāstīja, ka viņa piketu rīko kā privātpersona, kopā ar saviem domubiedriem un draugiem - starp viņiem ir gan tādi, kas pazīst ministru, gan arī tādi, kas nepazīst, bet novērtē ministra profesionālo darbību. Piketa organizētāji uzskata, ka 16.marta gājiens ir tikai iemesls, lai atbrīvotos no ministra.

"Sabiedrības sašutums, neizpratne par valdības nostāju, kā arī atklāta izrēķināšanās ar cilvēku, kurš jau 16 gadus ir godinājis mūsu tautas varoņus, dodoties gājienā līdz Brīvības piemineklim 16.martā, ir licis rīkoties tiem, kuri atbalsta Eināru Cilinski," pauž Vilcāne.

Pikets notiks pl.15:00, un tā organizētāji aicina pievienoties ikvienu, kurš uzskata, ka Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) paziņojums par ministra atbrīvošanu, ja viņš piedalīsies 16.marta gājienā, ir netaisnīgs.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) oficiāli brīdinājusi koalīcijas partnerus par nodomu atbrīvot no amata vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Cilinski, ja viņš paziņos par piedalīšanos 16.martā organizētajās sapulcēs, gājienos vai piketos pie Brīvības pieminekļa.

Straujuma vēstulē koalīcijas partneriem uzsver, ka ar mērķi nodrošināt, lai Latvija netiktu pakļauta nevajadzīgām provokācijām, un izpildot koalīcijas līgumā noteikto, viņa informē koalīcijas partnerus par nodomu atbrīvot no amata ministru, kas būs paziņojis par piedalīšanos 16.martā organizētajās sapulcēs, gājienos vai piketos pie Brīvības pieminekļa.

"Tādējādi gadījumā, ja Cilinskis 14.martā rīkotajā preses konferencē vai man personīgi paziņos par piedalīšanos iepriekš nosauktajos pasākumos, es izdošu rakstveida rīkojumu par ministra atbrīvošanu no amata, par kuru nekavējoties paziņošu attiecīgajam ministram," norāda Straujuma.

Cilinskis ir vienīgais valdības ministrs, kurš plānojis doties gājienā 16.martā, tādējādi pieminot leģionārus. Viņš to dara jau 16 gadus.


Написать комментарий