Universāli mobilo telefonu lādētāji varētu parādīties 2017.gadā

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Eiropas Parlaments (EP) ceturtdien apstiprinājis noteikumus, kas paredz no 2017.gada patērētājiem Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs nodrošināt universālus mobilo telefonu lādētājus, ziņo LETA-DPA.

Apstiprinātie ierosinājumi, par kuriem ES dalībvalstis neoficiāli jau vienojušās, nozīmē, ka tādiem ražotājiem kā "Apple", "Samsung" un "Sony" būs nepieciešams izstrādāt savstarpēji maināmu lādētāju visiem mobilajiem telefoniem, kā arī tādām portatīvām ierīcēm kā planšetdatoriem.

Šī iniciatīva aizsākta jau 2009.gadā, kad mobilo telefonu ražotāji principā piekrita Eiropas Komisijas (EK) prasībai, taču tās īstenošana ir aizkavējusies.

"Šīs ir ļoti labas ziņas mūsu iedzīvotājiem un videi," norādīja ES rūpniecības komisārs Antonio Tajāni.

"Tas pieliks punktu lādētāju juceklim un 51 000 tonnu elektronisko ierīču atkritumiem, kas tiek radīti ik gadu," sacīja ES likumdevēja Barbara Veilere.

Taču elektronikas nozares organizācijas "Digitaleurope" vadītājs Klauss-Dīters Aksts uzskata, ka šādi noteikti ir nevajadzīgi un radīs traucējumus inovācijām.

"Kādā brīdī patērētāji Eiropā vairs nespēs iegūt viedtelefonus, kas pieejami ASV, jo ražotājam vispirms būs nepieciešams pielāgot lādētāju," norāda Aksts.

Ceturtdien apstiprinātos noteikumus gan vēl nepieciešams oficiāli akceptēt ES dalībvalstīm.


Написать комментарий