Cilinski ministra amatā varētu nomainīt Naudiņš

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis, kurš pretēji valdības nolemtajam tomēr iecerējis piedalīties 16.marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa, visticamāk, tiks atbrīvots no amata.

Pēc iespējamās Cilinska atbrīvošanas no amata viņa vietā tiks virzīts VARAM parlamentārais sekretārs un Saeimas deputāts Romāns Naudiņš, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

Tikmēr Cilinskis varētu palikt strādāt ministrijā parlamentārā sekretāra amatā, liecina raidījuma rīcībā esošā informācija.

Iepriekš arī tieslietu ministre Baiba Broka apsvērusi iespēju par dalību 16.marta pasākumos, taču atteikusies no šīs ieceres. Iespējams, pašlaik viņa jau ir devusies ārpus Latvijas.

Kā zināms, valdošās koalīcijas partneru – Vienotības un VL-TB/LNNK – politiķiem ir domstarpības par ministru dalību 16.marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa. Izskanējis, ka gadījumā, ja kāds no nacionālās apvienības ministriem piedalīsies pasākumos pie Brīvības pieminekļa, varētu lemt par viņa atlaišanu no amata.

Kā ziņots, latviešu leģionāru piemiņas dienā šogad ir gaidāmi augstāki drošības riski un uz pasākumiem Rīgā varētu ierasties arī radikāli noskaņotas personas no ārvalstīm, iepriekš sacīja Drošības policijas (DP) priekšnieks Jānis Reiniks. Reiniks skaidroja, ka drošības riski šogad ir augstāki un tam par iemeslu ir notikumi Ukrainā un pieteiktie antifašistu pasākumi Rīgā.


Написать комментарий