Latvijas ukraiņi domu biedrus aicina 16.martā nepiedalīties ielu akcijās

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Ņemot vērā intensīvo Krievijas Federācijas kampaņu, kas vērsta uz Ukrainas valdības diskreditāciju, kā arī Latvijas drošības dienestu paustos brīdinājumus par augstajiem drošības riskiem un apdraudējumiem no radikāļiem, kas sagaidāmi 16.martā Rīgā, Latvijas ukraiņu kongress aicina domu biedrus Latvijā minētajā datumā nerīkot ielu akcijas un nepiedalīties tajās.

Tāpat iedzīvotāji aicināti neizmantot publiskās vietās Ukrainas simboliku vai valsts karogu, lai novērstu iespējamas provokācijas, portālam BNN norāda Latvijas ukraiņu kongress.

Kā vēstīts, latviešu leģionāru piemiņas dienā šogad ir gaidāmi augstāki drošības riski un uz pasākumiem Rīgā varētu ierasties arī radikāli noskaņotas personas no ārvalstīm, iepriekš sacīja Drošības policijas (DP) priekšnieks Jānis Reiniks. Reiniks skaidroja, ka drošības riski šogad ir augstāki un tam par iemeslu ir notikumi Ukrainā un pieteiktie antifašistu pasākumi Rīgā.

Turklāt svētdien, 16.martā, Krimā notiks referendums par pievienošanos Krievijas Federācijai. Biedrība Latvijas ukraiņu kongress vēlas vērst sabiedrības uzmanību uz to, ka šāds referendums ir pretrunā gan ar Ukrainas konstitūciju, gan starptautiskajām normām un tamdēļ ir uzskatāms par nelikumīgu. Šādu atzinumu ir sniegusi arī Eiropas Drošības un sadarbības organizācija, kā arī Eiropas un ASV vadošās amatpersonas.

Neleģitīmais referendums Krimā notiks apstākļos, kad Ukrainas masu mediju kanāliem ir traucēta darbība un teritoriju kontrolē Krievijas Federācijas karaspēks, uzsver Latvijas ukraiņi.


Написать комментарий