NA sola nedēļas laikā nosaukt kandidātu VARAM ministra amatam

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Nacionālā apvienība (NA) VL-TB/LNNK plāno nedēļas laikā nosaukt savu kandidātu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam, ziņo LETA.

Nacionālās apvienības valdē esot vienprātība, ka NA jāturpina darbs valdībā, tāds esot arī līdzšinējā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Eināra Cilinska viedoklis. NA līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars uzsvēra, ka valdībā ir jāpaliek tāpēc, lai "pildītu vēlētājiem dotus solījumus".

Šonedēļ notikšot konsultācijas ar koalīcijas partneriem, partijas biedriem, kā arī pašiem kandidātiem. Pirmdien valdes sēdē jau izskanēja vairāku potenciālu kandidātu vārdi, tostarp pašreizējā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārā sekretāra Romāna Naudiņa vārds, sacīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs.

Viņš gan uzsvēra, ka iespējami kandidāti ir vairāki.

Dzintars arī skaidroja - jau laikā, kad VARAM vadīja Cilinskis, tika konstatēts, ka šis ir ļoti atbildīgs darbs ar smagu mantojumu un jābūt pārliecībai, ka izvirzītais kandidāts spēs tikt galā ar šiem pienākumiem.

Tāpat jānoskaidro koalīcijas partneru viedoklis, partijas biedru viedoklis, kā arī jāsaņem apstiprinājumu no paša kandidāta, ka viņš kandidēs. Šādu lēmumu nevar pieņemt sasteigti, akcentēja Dzintars.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pirmdien koalīcijas padomes sēdē ir izteikusi aicinājumu apvienībai VL-TB/LNNK izvirzīt jauno vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka saistībā ar valdības lēmuma nepildīšanu par nepiedalīšanos 16.marta gājienā Straujuma piektdienas vakarā pieprasīja Cilinska demisiju.


Написать комментарий