P. Dzalbe: Apgaismojuma rekonstrukcijas projekts ir izjucis būvnieku pārmērīgās „apetītes” dēļ

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils vicemērs Pēteris Dzalbe izteica savu viedokli par to, kas ir vainīgs apstāklī, ka pašvaldībai nav izdevies saņemt Eiropas finansējumu Grīvas un Judovkas mikrorajonu  apgaismojuma rekonstrukcijas projekta realizācijai.

„Tā kā mūsu būvniekiem droši vien joprojām ir saglabājusies pārmērīga Eiropas līdzekļu izmantošanas „apetīte”, pašvaldība zaudēja iespēju realizēt projektu Grīvā un Judovkā”, – atzīmēja vicemērs, atbildot par plānotā projekta izjukšanas iemesliem.

Atgādināsim, ka pašvaldība steidzamā kārtā sagatavoja dokumentus finansējuma saņemšanai, bet konkursa gaitā izrādījās, ka reālā pretendentu piedāvātā darbu veikšanas summa izrādījās daudz lielāka par pašvaldības plānoto.

P. Dzalbe paziņoja, ka aizvadītajā nedēļā viņš tikās ar reģionālās attīstības ministru, un tikšanās laikā kļuva zināms, ka ministrija atrada projekta realizācijas termiņa pagarināšanas iespēju, bet nevarēja mainīt projekta realizācijas līguma ar būvniekiem slēgšanas termiņu – 12. martu.

Vicemērs atzīmēja, ka tiek izskatītas cita Eiropas vai valsts finansējuma piesaistīšanas iespējas, lai visas Latvijas pašvaldības varētu realizēt pilsētu apgaismojuma energoefektivitātes programmu.   


Написать комментарий