Internetā izsmej Laimdotas Straujumas angļu valodu

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) uzstāšanās Eiropas Tautas partiju grupas kongresā, kas notika 6. un 7.martā Dublinā, izsauca sašutuma vētru internetā.

"Es sāku saprast, kāpēc jaunajā valdībā viņa nepaņēma iepriekšējo ekonomikas ministru Danielu Pavļutu. Viņa angļu valodas zināšanas un Eiropas Savienības ekonomikas procesu izpratne ir 100 reizes labāk!" raksta interneta lietotājs.

Daudzi lietotāji arī norāda, ka viņiem kauns klausīties valsts premjeru.

"Domāju, ka neviens no mūsu politiķiem nezina angļu valodu! Vai nu viņi nezina par tulkotāju eksistenci... vai arī viņiem vienkārši patīk tēlot idiotus," raksta cits lietotājs.

Jāpiebilst, ka Laimdota Straujuma nav pirmā politiķe, kura publiskajā telpā nokļūst neērtā situācijā savas angļu valodas dēļ.

Starp Straujumas runas komentētājiem atradās arī tie, kuri atcerējās bijušā finanšu ministra Ata Slaktera leģendāro frāzi "nasing spešl".

Atgādinām, ka politiķis ir pazīstams ar savu interviju telekanālam "Bloomberg". Izņemot sliktās angļu valodas zināšanās, Slakteris parādīja, ka neizprot situāciju Latvijā. Uz žurnālista jautājumu, kas tad notika Latvijā un kāpēc iestājās krīze, Slakteris atbildēja: "Nothing special. It`s okey", kas latviešu valodā nozīmē "Nekas sevišķs. Viss ir labi".

Pēc tam, kad internetā nokļuvis šīs intervijas fragments, Slakteris kļuva slavens. "Nothing special" pamazām guva latvisko variantu "nasing spešal", kā arī tādu pašu krievu variantu.

Turklāt kritika tika vērsta arī pret Latvijas prezidenta Andra Bērziņa angļu valodu, bet bijušā ekonomikas ministra Daniela Pavļuta angļu valodas zināšanas tika slavētas.

Jāpiebilst, ka Pavļuts mācījās Hārvarda Universitātē.


Написать комментарий