ETUC: Taupības programmas nestrādā, Eiropai jādomā par darbavietu palielināšanu

foto: athen-kongress.blogspot.com
foto: athen-kongress.blogspot.com

Taupības programmas nestrādā, un Eiropai steidzami nepieciešams jauns ceļš, kur virzīt ekonomiku, trešdien Eiropas arodbiedrību samitā Briselē sacīja Eiropas arodbiedrību konfederācijas (ETUC) ģenerālsekretāre Bernadete Segola.

Reālās algas kopš 2009. gada samazinājušās 18 valstīs no 28 – Grieķijā par 23%, Ungārijā – par 12%, Spānijā un Portugālē – par vairāk nekā 6% un Nīderlandē un Lielbritānijā – par vairāk nekā 4%.

B. Segola uzsvērusi, ka Eiropai nepieciešamas investīcijas, lai radītu darba vietas. ETUC aplēses liecina, ka desmit gadu laikā investīcijas 250 miljardu eiro apmērā varētu radīt 11 miljonus jaunu darba vietu, un šāda investīcija veido vien ceturtdaļu no tā, kas tika iztērēts, lai glābtu bankas, un tikai ceturtdaļu no tā, kas tiek gadā zaudēts sakarā ar izvairīšanos no nodokļu maksāšanas un krāpšanās.

ETUC pārstāve saka, ka vairāk nekā 26 miljoni eiropiešu ir bez darba, un tas ir par 10 miljoniem vairāk nekā 2008. gadā, savukārt 7,5 miljoni jaunu cilvēku ir bez darba un izglītības, un arī nemācās.

B. Segola norāda, ka rītdien Eiropas Padome diskutēs par ekonomikas, industriālo un enerģētikas politiku. Šīs politikas var radīt izaugsmi, taču neradīs, jo industriālajai politikai nav instrumentu, lai radītu darba vietas, enerģētikas politikai trūkst ambīciju un ekonomikas politikas ir balstītas un taupību – tās ir nepareizas ekonomikas politikas, uzsvērusi ETUC ģenerālsekretāre.


Написать комментарий