Turcijā, iespējams, bloķē Twitter

foto: positime.ru
foto: positime.ru

Mikroblogošanas vietnes Twitter Turcijas lietotāji ziņo, ka valstī šis sociālais medijs ir bloķēts, vēsta BBC.

Vairāki lietotāji, cenšoties atvērt Twitter interneta vietni, tā vietā nonāca pie Turcijas telekomunikāciju regulatora paziņojuma, kurā teikts, ka tiesa piemērojusi Twitter «aizsardzības pasākumus».

Pirms tam Twitter telpā parādījās informācija par pašreizējā Turcijas premjerministra Redžepa Tajipa Erdogana (Recep Tayyip Erdoğan) iespējamo korumpētību, un premjers solīja «izslaucīt Twitter» no Turcijas. «Man vienalga, ko starptautiskā sabiedrība teiks par to. Visi redzēs Turcijas Republikas spēku,» iepriekš pauda valsts premjers.

Iepriekš vairāki Twitter lietotāji Turcijā šajā sociālajā medijā izplatīja materiālus, kas kalpoja par pierādījumu premjera korumpētībai, kā arī centieniem  kontrolēt medijus. Materiālu autentiskums pašlaik nav apstiprināts. Pats premjers šos apgalvojumus noraidīja.

Iepriekš vēstīts, ka šā gada marta sākumā R. T. Erdogans esot apsvēris iespēju aizliegt piekļuvi arī tādām vietnēm kā Facebook un YouTube. «Mēs nepieļausim, ka YouTube un Facebook iznīcina mūsu nāciju. Mēs spersim soļus, ieskaitot slēgšanu,» sacīja premjers, kurš jau iepriekš izteicies pret sociālajiem medijiem.

YouTube Turcijā bija aizliegts divus gadus, bet nesen šī vietne atbloķēta.

Turcijā vietējās vēlēšanas notiks 30.martā.


Написать комментарий