Latvijā aizliegs vienu Krievijas televīzijas kanālu

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) izbeigs viena telekanāla retranslāciju Latvijā. To intervijā radio Baltkom paziņoja NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants.

"Šobrīd es nevaru pateikt, kāds kanāls tiks atslēgts, jo lēmums vēl nav pieņemts. Varu pateikt tikai to, ka šis jautājums tiks izlemts desmit dienu laikā. Līdz 3aprīlim lēmums par retranslācijas apturēšanu tiks pieņemts. Patlaban mums ir juridiski jāpamato šis lēmums," skaidroja Dimants.

Tāpat viņš piebilda, ka NEPLP izmanto visus līdzekļus, lai ierobežotu propagandu.

Pirms tam tika ziņots, ka NEPLP aicina atbildīgās iestādes izbeigt Latvijā Krievijas valsts regulēto televīzijas kanālu retranslāciju.

Komentējot šo faktu, Latvijas Žurnālistu asociācijas vadītājs Juris Paiders radio Baltkom tiešajā ēterā teica, ka aizliegtais auglis vienmēr ir saldāks un ja Latvijā slēgs telekanālu, kas ir Krievijas propagandas rupors, tas izsauks atgriezenisku reakciju.

"Es piekrītu Vladimiram Pozneram, kurš nesen bija Latvijā. Viņš teica, ka aizliegtais auglis vienmēr ir salds. Un valdības adekvāta reakcija, pat uz propagandu, nedrīkst būt kaut kā aizliegšana tāpēc, ka cilvēki sāks meklēt veidu, kā šo kanālu skatīties – ja to aizliedz, tas nozīmē, ka no mums grib kaut ko slēpt, " skaidroja Paiders.


Написать комментарий