KNAB atteicās komentēt ar SC2 saistītas pārbaudes Daugavpilī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, pērnā gada pavasarī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), pamatojoties uz saņemto iesniegumu par darījumiem, kurus 2009.gadā noslēdza PAS “Daugavpils siltumtīkli” un SIA “Latneftegaz”, uzsāka pārbaudi, kuras ietvaros tiek izvērtēta amatpersonu veikto darbību atbilstība likumam.

Uz mūsu pieprasījumu par to, kāds ir oficiālais pārbaužu iemesls, vai tiek pārbaudīta attiecīga ar SC2 saistīta dokumentācija un ir konstatēti kādi pārkāpumi, KNAB atbildēja, ka pārbaužu laikā valsts iestāde nesniedz komentārus par pārbaudēm, izmantotajām metodēm un taktiku.

Tādējādi var secināt, ka pārbaude nav pabeigta. Saskaņā ar portāla rīcībā esošo informāciju, KNAB darbinieki pārbauda dokumentāciju, arī personīgi ierodoties Daugavpilī.

Atgādināsim, ka, iepazīstoties ar informāciju par siltumenerģijas iegādi saskaņā ar 2009.gada 1.jūnija PAS “Daugavpils siltumtīkli” un SIA “Latneftegaz” noslēgtajiem līgumiem, Saeimas deputāts no Latgales Aleksejs Loskutovs pērnā gada 11.aprīlī nosūtīja KNAB dokumentus un vēstuli.

Jāatzīmē, ka pirms tam PAS „Daugavpils siltumtīkli”, ņemot vērā sabiedrības un deputātu lūgumu izvērtēt uzņēmuma darbību, pasūtīja uzņēmuma darbības komplekso vērtējumu, tostarp atzinumu par SC2 līgumiem. Savukārt Daugavpils pilsētas pašvaldība pēc veiktās SC2 ekspertu pārbaudes iesniedza iesniegumu tiesībsargājošajā instancē par krimināllietas ierosināšanu.


Написать комментарий