Rīgas augstskola un Daugavpils pilsētas dome kopīgiem spēkiem risinās jaunu ārstu trūkuma problēmu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, marta vidū Daugavpili apmeklēja Rīgas P.Stradiņa Universitātes rektors Jānis Gardovskis.

Viņa darba vizītes galvenais mērķis bija tikšanās ar potenciāliem studentiem – pilsētas skolu beidzējiem un Medicīnas koledžas audzēkņiem. Tāpat viņš tikās ar pilsētas vadību un apsprieda iespēju noslēgt memorandu par augstskolas un pilsētas domes sadarbību.

Ceturtdien, 3.aprīlī, Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē deputāti vienbalsīgi atbalstīja memoranda projektu.

Saskaņā ar to, puses vienojas daudzpusīgi atbalstīt studentus-mediķus, motivējot viņus pēc studiju beigām atgriezties dzimtajā pilsētā. Tiek plānots, ka sadarbība notiks ne tikai medicīnas, bet arī kultūras, izglītības, sporta, augstskolu infrastruktūras attīstības jomās. Pēc deputāta R.Joksta domām, tas, protams, neatrisinās visas pilsētas medicīnā uzkrājušās problēmas, bet palīdzēs piesaistīt jaunus ārstus ar stipendiju palīdzību.

Vicemērs un medicīnas jomas kurators Jānis Dukšinskis paskaidroja portālam Gorod.lv, ka mūsu pilsētā trūkst jaunu ārstu. Tādēļ pērnā gada nogalē tika pieņemti grozījumi noteikumos par stipendiju piešķiršanu jauniem mediķiem. Tie saņems stipendiju, absolvējot augstskolu un studējot rezidentūrā.

„Jauns speciālists būs ieinteresēts palikt savā pilsētā, jo mēs piedāvājam labu finansiālo atbalstu – pēc nodokļu nomaksas stipendija sastādīs 220 eiro mēnesī. Izejot rezidentūru valsts iestādē, viņš saņems ārsta darba algu”, paziņoja J.Dukšinskis.

Pēc vicemēra vārdiem, šā gada maija nogalē mūsu slimnīcu jaunie rezidenti varēs pretendēt uz minēto stipendiju. Tāpat nepieciešamības gadījumā viņi tiks nodrošināti ar pašvaldības dzīvokli.

Tiek plānots, ka deputātu apstiprināto memorandu Daugavpils mērs un Rīgas P.Stradiņa Universitātes rektors parakstīs tuvākajā laikā.


Написать комментарий