Jēzus tik tiešām bija precējies! Zinātnieki apstiprināja senā papirusa autentiskumu 1

foto: scienceblog.ru
foto: scienceblog.ru

Papiruss bija atrasts gandrīz pirms gada. Līdz šim brīdim pastāvēja šaubas par tā autentiskumu. Tomēr patlaban tā autentiskumu ir pilnībā apstiprinājuši trīs zinātnes centru: Masačūsetsas, Kolumbijas un Hārvardas pētnieki.

Tādējādi sensacionālais dokuments nav viltojums. Pilns tā teksts ir pieejams nopietnā zinātniskā portālā.

Papiruss ir manuskripta fragments, kura izmērs sastāda 4x8 cm. Vienā manuskripta vietā ir šādi vārdi: „Jēzus viņiem teica: „Mana sieva …”. Mazliet zemāk atrodas vēl viena frāze par šo tēmu: „Viņa var būt mana skolniece”, – ziņo eurosmi.ru.

Tika veikta mūsdienīgākā tintes, kā arī rokraksta un koptu dialekta nianšu analīze. Secinājums – manuskripts ir autentisks senatnes dokuments.
Radioaktīvā oglekļa analīze savukārt parādīja, ka aptuvenais manuskripta vecums ir 2. gadsimts pirms mūsu ēras vai mazliet vēlāk. Tekstam ir kopējas iezīmes ar Jāņa evaņģēliju.

Kā zināms, fakts par to, ka Jēzus bija precējies, pasaulē sen tiek apspriests. Bet pazīstamais rakstnieks Dens Brauns savos darbos ir attīstījis teoriju par šo tēmu. Tāpat nav izslēgts, ka Jēzum, iespējams, bija arī bērni. Par Jēzus sievu daudzi uzskata Mariju Magdalēnu, kura bija viņa skolniece un kura citu apustuļu vidū pēc dažu pētnieku domām ir attēlota Da Vinči gleznā „Svētais vakarēdiens”.

Tādējādi tagad var rast apstiprinājumu arī versija par to, ka agrīnā kristietības etapā šī informācija tika speciāli slēpta, un tā pēc tam noveda pie celibāta rašanās un virknes citu kristietības ierobežojumu, kuri ir saistīti ar seksu, laulību un sievietēm.

Vai šis pētījums radīs mūsdienu reliģijas revolūciju, pagaidām nav saprotams. 


Написать комментарий

Ja dokuments sarakstīts 2. gadsimtā pirms mūsu ēras, tad atbilstoši kristiešu priekšstatiem tas ir pāri par 100 gadus pirms Kristus dzimšanas. Tur nekas nevarēja būt teikts par Kristus personīgo dzīvi.