“Esmu apmelots un nomelnots,” paziņo Streļčenoks

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks uzskata, ka jau ilgstoši ir ticis apmelots, nomelnots, kā arī viņš izjutis politisku spiedienu.

"Es kā valsts varas pārstāvis esmu jau ilgstošā laikā apmelots," LNT raidījumā "900 sekundes" izteicās Streļčenoks, solot darīt visu, lai "katrs par tiem meliem arī atbild".

Viņš gan izvairījās atklāt konkrētus uzvārdus, bet vaicāts, kam ir interese viņu nomelno, Streļčenoks sacīja, ka šāda "interese bijusi jau ilgstoši".

Interese esot viņa vietniecei, izteicās Streļčenoks.

Viņš uzsvēra, ka darīs visu, lai par meliem tiktu atbildēts.

KNAB priekšnieks sacīja, ka tiek gatavota vēstule ar dokumentiem un faktiem Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai ( V) par tiesvedību un situāciju ar ar atlaisto, bet pēc tam amatā ar tiesas spriedumu atjaunoto Juti Strīķi. Tāpat, ņemot vērā šo ārkārtas situāciju, paredzēts gatavot dokumentus iesniegšanai starptautiskās institūcijās, jo KNAB ir pienākums sniegt objektīvu informāciju par procesiem Latvijā.

Streļčenoks sacīja, ka viņš sevi aizstāvēs visiem tiesiskiem līdzekļiem.

KNAB priekšnieks atzina, ka no stāšanās amatā nekad nav teicis, ka pie tā turētos. Stājoties amatā, viņš zvērējis strādāt sabiedrības un iedzīvotāju interesēs.

Tāpat Streļčenoks paziņoja, ka viņa virzienā vērstie "izteicieni dažos medijos no valsts amatpersonām, protams, ir politisks spiediens".

Streļčenoks solīja sevi aizstāvēt visiem tiesiskiem līdzekļiem.

Viņš arī solīja nodrošināt kvalitatīvu KNAB darbu.


Написать комментарий