nrg Maariv: Ukrainā apsūdz ebrejus viduslaiku barbarismā

foto: russian.rt.com
foto: russian.rt.com

Izraēlas laikraksts nrg Maariv savā portālā publicēja Ukrainas raksta ekrānuzņēmumu, kurā ebrejiem piedēvē Ukrainas bērnu nogalināšanu un viņu asiņu izmantošanu macas izgatavošanā. Rakstu no Ukrainas portāla ātri izņēma, bet nrg Maariv ziņojums par to radīja sašutumu Izraēlā.

Mēs jau dzīvojam 2014. gadā, bet daži līdz pat šim brīdim tic blēņām, ziņo Izraēlas laikraksts nrg Maariv, komentējot rakstu, kurš publicēts Ukrainas laikrakstā „Vakara pilsēta” un stāsta par to, ka ebreji nogalina Ukrainas bērnus, lai Pesaha svētkiem pagatavotu macu, – ziņo russian.rt.com.

Neskatoties uz to, ka rakstu no portāla ātri izņēma, nrg Maariv paspēja ievietot to savā lapā. Ukrainas izdevuma žurnālists apgalvo, ka kristiešu bērnu nogalināšana ir parasts ebreju rituāls, un atzīmē, ka 2011. gadā Sevastopolē „asinskārie” ebreji nogalināja divas meitenes.

Raksts izsauca neapmierinātību un sašutumu Izraēlā. Laikraksts nrg Maariv citē Pasaules cionistu organizācijas cīņas ar antisemītismu nodaļas vadītāja Jakova Hagoeļa vārdus: „Tie, kuri domā, ka šādi stāsti par ebrejiem ir palikuši pagātnē, kļūdās. Šādi antisemītiski izteikumi ir sastopami visur, un mēs darām visu, lai ar tiem cīnītos”, – sacīja Hagoeļs, piebilstot, ka ir nosūtījis sūdzību laikraksta redakcijai.

Bet, kā atzīmē izdevums, diez vai Hagoeļa kritika uz kādu iedarbosies, „jo pēdējā laikā uzbrukumu skaits ebrejiem ir pieaudzis”.

 


Написать комментарий