Datu drošībai nākotnē būs būtiska loma

foto: v-bezopasnosti.ru
foto: v-bezopasnosti.ru

Kopējo datu apjoms pasaulē dubultosies, 2020.gadā sasniedzot 44 triljonus gigabaitus jeb gandrīz tikpat, cik visumā ir zvaigžņu, secināts tirgus izpētes kompānijas "International Data Corporation" aprīlī publicētajā pētījumā.

Palielinoties uzglabājamās informācijas apjomam, visā pasaulē samazinās datu uzglabāšanas izmaksas un vienlaikus pieaug uzglabāšanas iekārtu ietilpība. Nesen tirgū ir parādījies cietais disks ar piecu terabitu ietilpību, kas atļauj uzglabāt pat vienu miljonu dziesmu.

Līdzīga tendence novērojama datu uzglabāšanā mākoņos. Uzglabājot datus drošā datu mākonī bizness tiek pasargāts no dīkstāves riskiem, kas saistīti ar datu zaudēšanu, datorvīrusiem vai datortehnikas zādzību.

Pētījums par mazo un vidējo uzņēmumu vadītāju paradumiem uzrāda, – lai arī deviņiem no desmit uzņēmumiem teorētiski datu drošība ir būtiska, tikai ceturtā daļa pievērš pietiekamu uzmanību šiem jautājumiem.

Nākotnē tiek prognozēts, ka gandrīz puse no tiem jeb 40% tiks uzglabāti vai apstrādāti virtuālajos mākoņos. Arvien aktuālāks kļūst jautājums par uzņēmumu un privātpersonu datu uzglabāšanas drošību.

Gandrīz pusē gadījumu dati tiek zaudēti tehnisku problēmu dēļ, trešdaļa informāciju pazaudē cilvēka darbības rezultātā, piemēram, nejauši izdzēšot failus vai sabojājot datu uzglabāšanas vietni – datoru, serveri, un tikai 7% datus zaudē datorvīrusu dēļ.


Написать комментарий