ASV turpina paust atbalstu Ukrainai, Krievija – vaino pagaidu valdību Ženēvas vienošanās pārkāpšanā

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Amerikas Savienoto Valstu viceprezidents Džo Baidens (Joe Biden) Kijevā tiekas ar Ukrainas rietumnieciski noskaņotās pagaidu valdības pārstāvjiem. Tikmēr 22.aprīlī gaidāmas trīs Austrumukrainā nošauto kaujinieku bēres.

Trīs kaujinieki gāja bojā 20.aprīlī, kad tika īstenots uzbrukums prokrievisku separātistu izveidotam kontrolpunktam Slovjanskas pilsētas pievārtē, ziņo BBC.

Notikušā apstākļi joprojām ir neskaidri – Kijeva to nosaukusi par Krievijas specdienestu īstenotu provokāciju, bet separātisti paziņojuši, ka uzbrukumu veicis «Labējais sektors» – par radikālu uzskatītā Ukrainas politiskā un militārā kustība.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs 21.aprīlī vainojis Kijevu par to, ka tā pārkāpusi 17.aprīļa Ženēvas vienošanos tieši saistībā ar to, ka nav atbruņots «Labējais sektors».

Aizvadītajā nedēļā Ženēvā Ukrainas, Krievijas, Eiropas Savienības un ASV pārstāvji panāca vienošanos par Ukrainas krīzes noregulēšanu. Puses vienojās, ka visiem nelikumīgajiem bruņotajiem grupējumiem jānoliek ieroči un jāpamet ieņemtās valsts iestāžu ēkas.


Написать комментарий