Balvu novada vadība tiekas ar VARAM ministru

foto: balvi.lv
foto: balvi.lv

Vakar Balvu novada domē ar novada vadību tikās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības (VARAM) ministrs Romāns Naudiņš.

Tikšanās laikā Balvu novada Domes priekšsēdētājs Andris Kazinovskis VARAM ministru Romānu Naudiņu, ministra padomnieku Jāni Ratkeviču un pārējos klātesošos iepazīstināja ar ceļu projekta „Austrumu stīga” līdzšinējo realizāciju un esošajām problēmām, ziņo Balvu novada portāls. Priekšsēdētājs uzsvēra, ka, lai sekmīgi attīstītos pierobežas teritorijas un izlīdzinātu kravu plūsmas starp robežpunktiem, ir svarīgi turpināt iesākto un pabeigt šo ceļu rekonstrukciju pilnībā.

Savukārt biedrības „Eiroreģions Pleskava - Livonija” izpilddirektors Juris Annuškāns pastāstīja par biedrības darbību, tās nozīmi pierobežas pašvaldību attīstībā un projektu realizēšanā. Arī J. Annuškāns runāja par esošajām problēmām pierobežas attīstībā un sniedza vairākus priekšlikumus to risināšanai.

VARAM ministrs uzklausīja arī SIA „Compaqpeat” projektu vadītāja Valda Polmaņa radušos problēmu sakarā ar kūdras ieguves un ražotnes būvniecību Lutinānu purvā.
Sarunu laikā Saeimas deputāte I. Grigule, Balvu novada domes priekšsēdētāja vietnieki N. Dimitrijevs un J.Boldāns, pašvaldības izpilddirektore I.Kaļva, kā arī domes deputāti ar ministrijas pārstāvjiem diskutēja arī par turpmāko reģionu attīstību. VARAM ministrs R. Naudiņš pauda savu viedokli par reģionu un reģionu centru izveidi Latvijā un vēlēšanu sistēmas maiņu, lai Saeimā tiktu pārstāvētas reģionu intereses.

Vizītes laikā notika vērtīgas informācijas apmaiņa. Ministrs apgalvoja, ka arī turpmāk reģionos notiks VARAM pārstāvju vizītes, tikšanās ar pašvaldību juristiem un citiem speciālistiem, lai apzinātu situāciju un kopīgi risinātu problēmas.


Написать комментарий