Maxima Grupe piederošajam Viļņas tirdzniecības centram sašķīdusi stikla nojume

foto: Twitter
foto: Twitter

Kopš Zolitūdes veikala Maxima sagrūšanas Latvijā jūtīgi tiek uztverta informācija par līdzīgiem gadījumiem. Aizvadītajā nedēļā izskanēja informācija, ka Viļņas lielākajā tirdzniecības centrā Akropolis daļēji sabrukusi nojume un cietuši divi cilvēki.

Kā raksta laikraksts Neatkarīgā, kliedzošie virsraksti Latvijā, kuros minēti iegruvušie griesti, gan bijis pārspīlējums.

Laikraksts apmeklējis Viļņu dienu pēc negadījuma, un par to, ka tirdzniecības centrā tiks veikti kādi remonti, liecinājuši pie galvenās ieejas sakrautie materiāli. Bija nogāzušās uzņēmumam Maxima Grupe piederošā tirdzniecības centra Akropolis stikla jumtiņa konstrukcijas, savainojot divas jaunietes un apskādējot taksometru.

Cietušās nogādātas slimnīcā, saskaņā ar provizoriskiem datiem traumas neesot nopietnas, atsaucoties uz lietuviešu medijiem, norāda Neatkarīgā. Uzņēmumā pieļaujot, ka virs galvenās ieejas stikla nojumes sašķīda smalkās druskās vai nu vēja radītas vibrācijas, vai strauju temperatūras svārstību dēļ.

Akropolis ir civiltiesiskā apdrošināšana, tāpēc apdrošināšanas sabiedrība atlīdzināšot zaudējumus.

Neatkarīgā atgādina, ka arī Rīgā jau ilgus gadus tiek solīts uzbūvēt līdzīgus tirdzniecības centrus. Lietuvieši Latvijas pirmajai Akropolei nolūkoja vietu Daugavgrīvas ielā, un SIA Rīgas akropole pilsētai uzdāvināja sešus miljonus eiro satiksmes mezgla būvniecībai Daugavgrīvas un K. Valdemāra ielas krustojumā.


Написать комментарий