Zinātnieki: nekaitīgi ieradumi var novest pie veselības problēmām

foto: likar.info
foto: likar.info

Jaunzēlandes speciālisti ir sastādījuši pirmajā acu uzmetienā nekaitīgu ieradumu sarakstu, kuri var novest pie nopietnām sekām, postoši ietekmējot cilvēka veselību.

Runa nav par gripu, kuru nevar pārciest, staigājot uz dabu un aplipinot apkārtējos. Ir arī citi kaitīgi ieradumi, kuru katru dienu dēļ cieš mūsu organisms, bet sekas var būt neparedzamas.

Šajā kļūdu sarakstā ietilpst pūtīšu izspiešana. Cilvēks neiedomājas, ka būtībā pūtīte ir netīrumu un baktēriju sakopojums tādēļ, tās izspiežot daļa lipīgā satura var iekļūt ādā, radot vēl lielāku pūtīšu skaitu, – vēsta eurosmi.ru

Tāpat zinātnieki kategoriski aizliedz ierobežot gāzu izeju. Nedodot tām iziet uz āru, cilvēks palielina spiedienu uz zarnu traktu. Rezultātā rodas divertikuls (gļotādas maisveida izspiešanās). Cilvēks var just sāpes vēderā, kā arī konstatēt diarejas vai vēdera aizcietējuma simptomus.

Pie kaitīgiem ieradumiem pieder arī urīna aizturēšana organismā. Toksīnu dēļ urīnpūslī var rasties infekcija visā urīna izvadīšanas sistēmā, un bieži no urīna aizturēšanas cieš nieres, kas sarežģī organisma darbību kopumā.  


Написать комментарий