Hakeri uzlauzuši Bit.ly servisu

foto: ibtimes.co.uk
foto: ibtimes.co.uk

Populāri tīmekļa servisi ir viens no iekārotākajiem hakeru mērķiem, īpaši datubāzes ar servisa lietotāju datiem. Kā savā paziņojumā norāda "Bit.ly" vadītājs, iespējams, ļaundaru rokās nonākuši populārā saišu saīsināšnas servisa lietotāju dati, raksata "boot.lv".

"Bit.ly" atzinuši, ka trešo personu rokās varētu būt nonākuši šādi saišu saīsināšanas servisa lietotāju dati – e-pastu adreses, šifrētas paroles, API atslēgas, kā arī OAuth žetoni. Lai pasargātu lietotāju sociālo tīklu kontus no nesankcionētas ziņu publicēšanas, jau tagad "Bit.ly" atcēluši visus lietotāju iepriekš uzstādītos "Facebook" un "Twitter" savienojumu,

"Mēs esam veikuši visus drošības pasākumus, lai likvidētu iespējamās ievainojamības, kuru dēļ ļaundari ieguva trešo personu datus. Mēs jūsu drošību un uzticību mums uztveram ļoti nopietni. Mūsu komanda aktīvi strādā, lai nodrošinātu visu lietotāju kontu drošību", ziņo kompānijas vadītājs.

"Bit.ly" iesaka visiem lietotājiem nominīt paroles, API atslēgas, kā arī pa jaunam autorizēt savu "Bit.ly" kontu publicēšanai "Facebook" un "Twitter" servisos.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий