Šogad Daugavpilī būs trīs oficiālās peldvietas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

15.maijā sākās peldsezona un Veselības inspekcija visas sezonas garumā – līdz 15.septembrim – publicēs informāciju par ūdens kvalitāti 53 oficiālajās peldvietās, 3 no kurām atrodas Daugavpilī.

Šogad Daugavpilī būs trīs oficiālās peldvietas – Lielais Stropu ezers (centrālā peldvieta un „Stropu vilnis”), kā arī Šūņu ezers, Jaunajā Forštadtē.

Saskaņā ar monitoringa datiem, pērn šajās peldvietās ūdens kvalitāte bija atzīta par atbilstošu. Ūdens kvalitāte trīs minētajās peldvietās visas peldsezonas garumā bija atbilstoša, tomēr viskvalitatīvākais ūdens bija Lielo Stropu ezerā.

Monitorings Daugavpilī tika veikts arī 7 neoficiālajās peldvietās – Ruģeļu ūdenskrātuvē, Stropaka ezerā, Porohovkas ezerā, Esplanādes ūdenskrātuvē, Zirgu ezerā, Plotičku ezerā, Mazā Stropu ezerā. Vasarā bija atļauts peldēties visās šajās peldvietās, bet jūlija vidū tika ieteikts nepeldēties Esplanādes ūdenskrātuvē.

Šā gada 16.maijā mikrobioloģiskais piesārņojums Latvijā ir konstatēts Dubultu pludmales peldvietas ūdens paraugos, tādēļ Veselības inspekcija šajā peldvietā iesaka nepeldēties.

Jāatzīmē, ka šogad Daugavpilī Zilais karogs tiks pacelts tikai Lielo Stropu ezera pludmalē.


Написать комментарий