Capital ienāk planšetdatoru tirgū; laiž klajā Capital T10

foto: Capital
foto: Capital

Latvijas informācijas tehnoloģiju uzņēmums a/s Capital paziņojis par ienākšanu planšetdatoru tirgū, prezentējot 10,1 collas planšetdatoru Capital T10.

Jaunā ierīce tirdzniecībā nonākusi šodien, 22. maijā, un tās cena ir 239 eiro. Planšetdatori tiek ražoti Ķīnā pēc Capital pasūtījuma, Db.lv stāstīja uzņēmuma digitālā mārketinga speciālsits Roberts Bite.

Jaunā planšetdatora noiets tiek plānots periodā, kad sāksies gatavošanās nākamajam mācību un studiju gadam, proti, jūnijā, jūlijā un augustā. Šajā posmā tiek paredzēts pārdot vairākus simtus Capital T10 planšetdatoru, Db.lv stāstīja uzņēmuma tirdzniecības vadītājs Aigars Bērziņš. Viņš pauda, ka pašlaik planšetdatoru tirgus vairs nav tik strauji augošs kā pagājušā gada nogalē un pircēji ir kļuvuši kompetentāki.

Capital T10 aprīkots ar četru kodolu ARM Cortex-A9 1,8 gigahercu (GHz) procesoru, divu gigabaitu (GB) operatīvo atmiņu un Mali-400 MP4 četru kodolu grafisko procesoru. Planšetdators aprīkots ar 10,1 collu IPS 1920 x 1200 pikseļu izšķirtspējas skārienjūtīgu displeju.

Jaunā Latvijas planšetdatora Capital T10 korpuss veidots no alumīnija, un tā biezākā daļa ir 7,5 milimetri, bet svars – 550 grami. Planšetdators aprīkots ar 7200mAh akumulatoru, kas nodrošina tā darbību līdz 30 stundām mūzikas atskaņošanas režīmā un līdz sešām stundām tīmekļa pārlūkošanas un video atskaņošanas režīmā, pauda Capital pārstāvji. 

Planšetdators darbojas, izmantojot Android 4.2.2 operētājsistēmu.

Tāpat Capital T10 aprīkots ar 16 GB NAND Flash iebūvēto atmiņu, ko vajadzības gadījumā iespējams papildināt ar līdz 32GB ietilpīgu microSD atmiņas karti. Ierīces sānu malā izvietota 3,5 mm audio pieslēgvieta, micro USB pieslēgvieta un micro HDMI pieslēgvieta, kas ļauj ierīci pievienot attiecīgi aprīkotam televizoram vai monitoram ar HDMI pieslēgvietu. Planšetdators aprīkots ar Bluetooth 4,0 un Wi-Fi datu savienojuma iespējām kā arī 3G datu savienojuma atbalstu, izmantojot 3G USB modemu, informē a/s Capital pārstāvji.

2012. gadā a/s Captial apgrozīja 15,7 miljonus latu un nopelnīja 87 tūkstošus latu, liecina informācija Lursoft. Finanšu dati par 2013. gadu patlaban vēl nav pieejami.


Темы: , , , ,
Написать комментарий