Mobilie telefoni var kļūt par bērnu alerģiju iemeslu

foto: myvin.com.ua
foto: myvin.com.ua

Speciālisti domā, ka mobilo telefonu lietošana var kļūt par dažādu bērnu alerģisku reakciju iemeslu.

To nosaka tas, ka telefonu konstrukcija sastāv no īpašiem alerģiskiem metāliem, kā arī dažādām detaļām.

Veiktā zinātniskā eksperimenta laikā kļuva skaidrs, ka metāli, no kuriem sastāv telefons, it īpaši niķelis, izraisa alerģisko ādas dermatītu. Turklāt speciālisti piebilst, ka šāda varbūtība līdz ar vecumu samazinās, tādēļ kļūst skaidrs, ka lielākā mērā iegūtie dati attiecas uz pusaudžiem.

Iepriekš Dānijas un Norvēģijas zinātnieki veica pētījumus, kuros izdevās konstatēt, ka mobilo telefonu lietotāji biežāk nekā pārējie cilvēki sūdzas par galvas sāpēm, miegainību, turklāt viņi kļūst uzbudināmi. Nosauktie rādītāji ir raksturīgi tādai saslimšanai kā veģetatīvā distonija, – ziņo glob-news.ru.

Veiktā darba rezultātā speciālisti iesaka vecākiem, lutinot savus bērnus ar dāvanām, galvenais ir nenodarīt kaitējumu. Jo tieši kaitīgo elektromagnētisko viļņu iedarbībā, kurus ģenerē mobilie telefoni, gan bērna, gan pieaugušā organismā rodas tā saucamā imūnsistēmas sasprindzinājuma reakcija, kura stipri novājina imunitāti. Mobilie telefoni slikti ietekmē bērnu veselību, tādēļ bērniem nevar ļaut tos lietot, kā arī jātur tālāk no viņiem savus mobilos telefonus vismaz līdz skolas vecuma sasniegšanai.


Написать комментарий