LDz: Gandrīz visi gājēji pakļūst zem vilciena savas vainas dēļ

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Otrdien, 3.jūnijā, atzīmējot Dzelzceļa pārbrauktuvju drošas šķērsošanas dienu, "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) sadarbībā ar Valsts policiju rīko sociālās akcijas, kuru ietvaros mudina autobraucējus, velosipēdistus un gājējus pieņemt pareizo lēmumu, šķērsojot dzelzceļa pārbrauktuvi.

Šajā dienā uz visvairāk noslogotajām Rīgas un Daugavpils pārbrauktuvēm policija kopā ar LDz aicina visus satiksmes dalībniekus ievērot noteikumus, šķērsojot dzelzceļa sliedes, kā arī informē par iespējamām sekām, ja noteikumi netiek ievēroti.

"Latvijas Dzelzceļa" apkopotie dati liecina, ka 99% gadījumu nelaimes uz dzelzceļa pārbrauktuvēm rodas satiksmes dalībnieku rīcības dēļ.

Pēc VAS "Latvijas Dzelzceļš" datiem, 2010.gadā uz dzelzceļa pārbrauktuvēm, gājēju pārejām un sliežu ceļiem notikušas 53 vilciena sadursmes ar gājējiem vai autotransportu, kurās bojā gājuši 33 un traumēti 18 cilvēki, 2011.gadā - 49 sadursmes, kurās bojā gājuši 20, bet traumēti 23 cilvēki, 2012.gadā - 38 sadursmes, kurās bojā gājuši 24 cilvēki, bet traumēti 11 cilvēki, 2013.gadā - 31 sadursme, kurā bojā gājuši 17 cilvēki, bet 10 cilvēki traumēti, toties 2014.gada pirmajos piecos mēnešos - desmit negadījumi, kuros bojā gājuši desmit un traumēti četri cilvēki.

"Latvijas Dzelzceļa" prezidents Uģis Magonis aicināja visus satiksmes dalībniekus būt uzmanīgāk, atrodoties dzelzceļa tuvumā.

"Ikdienā mēs visi esam ļoti steidzīgi, tomēr tā ir katra paša izvēle - ievērot kustību aizliedzošo signālu pie dzelzceļa pārbrauktuves, vai nē, tādējādi nopietni riskējot ar savu līdzbraucēju dzīvībām, tāpēc svarīgi ir pieņemt pareizo lēmumu - ievērot signālu. Apstāties un pārliecināties, vai ir droši doties tālāk aizņems tikai neilgu brīdi, bet tas var kļūt par ļoti svarīgu brīdi dzīvībai," uzsvēra Magonis.

Tomēr viņš norādīja, ka pēdējā laikā cilvēki kļūst disciplinētāki un negadījumu paliek mazāk. "Cerams, ka šī līkne turpinās virzīties uz leju," izteicās Magonis.

Šī gada maijs Latvijas dzelzceļam aizritēja bērnu drošības zīmē - mācību gada noslēgumā LDz rīkoja vairāk nekā 20 Drošības stundas Dzelzceļa vēstures muzejā Rīgā un vēl vairākās Latvijas pilsētās, kur atraktīvā veidā, spēlējot spēles un skatoties īpaši sagatavotas multfilmas, mācīja bērniem, kā pareizi uzvesties dzelzceļa tuvumā.

Jāpiebilst, ka arī Valsts policijas pārstāvji jūnijā pievērsīs pastiprinātu uzmanību dzelzceļa pārbrauktuvju un pāreju šķērsotājiem, rīkojot reidus.

Koncerns "Latvijas Dzelzceļš" sastāv no valdošā uzņēmuma VAS "Latvijas Dzelzceļš" un piecām meitassabiedrībām - SIA "LDz Cargo", kas nodarbojas ar dzelzceļa kravu pārvadājumiem, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmuma SIA "LDz infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmuma SIA "LDz ritošā sastāva serviss", kā arī apsardzes uzņēmuma SIA "LDz apsardze" un AS "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali.


Написать комментарий