Latvijā sāk darboties Biznesa eņģeļu tīkls

foto: Delfi
foto: Delfi

Biedrība Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkls un SIA Latvijas Garantiju aģentūra (LGA) parakstījusi vienošanos par kopīgu sadarbību.

Vienošanās paredz «sekmēt veiksmīgas investīcijas jaunu uzņēmumu attīstībā un veicināt privāto investoru (biznesa eņģeļu) sadarbību Latvijā». Līdz ar to tiek cerēts palīdzēt privātiem investoriem atrast uzņēmējus, kuri meklē finansējumu, kā arī izglītot biznesa eņģeļus jautājumos par ieguldījumu veikšanu jaunos uzņēmumos un biznesa uzsācējus par uzņēmējdarbības sākšanu. Biznesa eņģelis ir privātais investors, kurš guvis pieredzi uzņēmējdarbībā un investē līdzekļus start-up projektos.

«Veiksmīgi strādājoša Biznesa eņģeļu tīkla izveide ir svarīgs solis tieši agrīnās stadijas uzņēmumu attīstībai Latvijā,» uzskata Klāvs Vasks, LGA valdes priekšsēdētājs. Jāatgādina, ka LGA, kā savu 2014. gada prioritāti ir noteikusi Latvijas start-up vides uzlabošanu, palielinot pieejamo finanšu instrumentu klāstu tieši pirmssēklas un sēklas stadijas uzņēmumiem.

Pirmā biznesa eņģeļu tikšanās ar jaunajiem uzņēmējiem tiks organizēta 18. jūnijā, plkst. 17, Rīgas Biznesa skolā. Biznesa ideju autori aicināti pieteikties līdz 10. jūnijam, aizpildot anketu portālā latban.lv. Katram pieteikuma iesniedzējam, kurš tiks uzaicināts uz tikšanos, tiks dotas 3 minūtes, lai prezentētu savu projektu un tikpat, lai atbildētu uz klātesošo biznesa eņģeļu jautājumiem. Jaunie projekti, kuri nekvalificēsies uz tikšanos ar investoriem, tiks ievadīti datu bāzē, kas būs pieejama tikai biedrības biedriem - investoriem.


Написать комментарий