Pētījumā pierādīts, kā radies Mēness

foto: fullhdoboi.ru
foto: fullhdoboi.ru

Jau visai sen pastāv teorija, ka Mēness radās, kādai citai planētai ietriecoties Zemē. Pirmo reizi šai teorijai iegūti arī droši pierādījumi, atsaucoties uz žurnālu Science, raksta RT.

Tie iegūti pētījumā, kurā analizēti pirms 40 gadiem Apollo misijā savāktie un uz Zemi atvestie mēnessakmeņi.

Zinātnieki norāda, ka viņi tajos un uz mūsu planētas atrodamajos akmeņos atraduši vien nelielu ķīmisko atšķirību, tomēr tā norāda, ka Mēness izveidošanā piedalījusies vēl kāda cita planēta.

Gotingenas Universitātes pētnieks Dr. Daniels Hervarcs, kurš ir arī šī pētījuma galvenais pētnieks, jūtas visai atvieglots, ka mūsu planētas pavadoņa izpētē izdevies spert tik lielu soli uz priekšu.

"Zinātnieku aprindās ideja par to, ka Mēnesi radījusi Zemes sadursme ar kādu citu planētu, jau bija sākusi bālēt, tomēr mēs atradām atšķirības starp abiem debess ķermeņiem. Tās apstiprina lielā trieciena hipotēzi," pārliecināts ir Hervarcs.

Līdz ar to viņa pārstāvētā teorija skaidro, ka aptuveni pirms 4,5 miljardiem gadu Zemē ietriecās planēta vārdā Teija, un trieciena rezultātā radītais putekļu mākonis izveidoja Mēnesi. Līdz pat šī pētījuma publicēšanai Mēness sastāvā gan nebija atklāts nekas unikāls, kas liecinātu par Teijas paliekām.


Написать комментарий