Bi-2: Mēs ļoti mīlam Baltijas valstis

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Droši vien populārās un daudzu iecienītās grupas Bi-2 uzstāšanos var nosaukt par Daugavpils dzimšanas dienas svētku maksimumu, jo Krievijas rokgrupas koncerts Vienības laukumā apvienoja tūkstošus daugavpiliešu un pilsētas viesu. Zīmīgi, ka neilgi pirms koncerta Bi-2 dalībnieki Ļevs un Šura atrada nedaudz laika saskarsmei ar vietējiem MIL.

Neapšaubāmi, ka pirmais jautājums bija par to, ar kādu noskaņojumu slavenā grupa ieradās mūsu valstī un kā viņiem patika mūsu pilsēta.

Ļevs: Ar labu noskaņojumu. Pa ceļam mēs paspējām pabūt Francijas Bordo pilsētā un pavadījām tur vairākas neaizmirstamas dienas …

Šura: Un taisni pie jums. Jūsu pilsētā neesam bijuši sen, tā ir mainījusies – kļuvusi tīrāka un, pats galvenais, pie jums atklāts Marka Rotko muzejs, kuru mēs šodien apmeklējām.

Ļevs: Vikipēdijā ir rakstīts, ka muzejā atrodas augstas kvalitātes reprodukcijas, bet mēs ar pārsteigumu konstatējām, ka muzejā ir sešas oriģinālas gleznas.

Šura: Brīnišķīgu ekskursiju mums organizēja meitene Farida. Mēs ļoti mīlam Marku Rotko un esam redzējuši viņa darbu izstādi Maskavā, tur bija apmēram 20 gleznas, bet tomēr patīkami.

Ļevs: Vitebskai ar Šagālu nav tā paveicies …

Šura: Jā, pie viņiem viss ir pieticīgi, un nav oriģinālu gleznu.

Ļevs: Mēs Daugavpilī neesam pirmo reizi, bet acīmredzot kopā ar mūsu atmiņām šo braucienu var nosaukt kā pirmo reizi tādēļ, ka pilsēta ir mainījusies – tīra, skaista, turpiniet tādā pašā garā.

Tādēļ, ka grupa Bi-2 ir pazīstama arī ar aktīvu sadarbību ar citiem muzikantiem, tai skaitā arī ar pazīstamāko Latvijas grupu „Prāta vētra” jautājums par to, kā rodas jaunu kopējo projektu idejas, netika izlaists.

Ļevs: Visi mūsu kopējie darbi izriet no draudzības ar šiem cilvēkiem – ar daudziem mēs iepazīstamies tieši dažādos koncertos un festivālos. Tādēļ viss, ko jūs dzirdat, ir mūsu draudzības produkts. Mēs, protams, esam konjunktūras cilvēki, bet ne tādā mērā, lai dziedātu ar katru Krievijas un ne tikai izpildītāju.

Šura: Ziniet, dažkārt dziesmas nesanāk, bet paliek brīnišķīgi kopā pavadītais laiks, bet tas ir pats galvenais. Ar daudziem mēs uzstājamies, ātri notiks festivāls „Uzbrukums”, 4. jūlijā mēs ar orķestri noslēgsim pirmo dienu, un mēs savācam visus galvenos duetus – tur būs arī Jūlija Čičerina, Tamāra Gverciteli, Nastja Poleva, Vladimirs Šahrins, Naiks Borzovs, iespējams arī Renārs Kaupers un daudzi citi.

Atbildot uz jautājumu par to, kā notika grupas Bi-2 iepazīšanās ar „Prāta vētru”, Šura pastāstīja, ka neiztika bez kurioza.

Šura: Mūsu iepazīšanās sākās neparasti. Manuprāt, tas bija 2001. vai 2002. gads, mēs un „Prāta vētra” uzstājāmies koncertā – telefonu kompānijas akcijā Rīgā. Principā mēs zinājām, kāda tā ir grupa. Viņi uzstājās pirmie, nospēlēja savu setu un aizgāja, bet mūsu tehniskais personāls ļoti ātri, lai starp grupām nebūtu pārtraukuma, noņēma viņu skatuvi un ieslēdza visas mūsu iekārtas, bet viņi izgāja atkārtoti. Skatītāji viņus sauc, viņi iznāk, bet tur grupas Bi-2 iekārtas … Pēc tam mēs uzaicinājām Renāru [Renāru Kauperu] un Magic [Jāni Jubaltu] uz viesnīcu un parādījām viņiem dziesmas „Slidenās ielas” piedziedājumu. Tad Renārs ne visai labi runāja krievu valodā un pajautāja: „Ārzemju markas ir tādas markas, kuras ēd, bet pēc tam kļūst labi?”. No tā brīža, kad mēs ierakstījām šo dziesmu, mēs draudzējamies un tiekamies.

Kā tika noskaidrots, labākie grupas cienītāji ārpus Krievijas dzīvo Latvijā, ko nosaka dziesmas „Slidenās ielas” popularitātes līmenis.

Šura: Latvijā, protams … Šīs dziesmas popularitātes līmeni mēs izjutām, kad „Brain Storm” uzaicināja uz koncertu, kurā mēs dziedājām „Slidenās ielas”, un skatītāji mūs neatlaida, mēs viņu izstiepām uz 10 minūtēm – var teikt divas reizes nodziedājām … Latviju un Baltijas valstis mēs ļoti mīlam, apmeklējam Tallinu un Viļņu.

MIL pārstāvji painteresējās arī par to, kāda ir slavenību atpūta.

Ļevs: Kad tu redzi, kā aug tavi bērni, turklāt tu vari baudīt skaistu skatu …

Šura: Klusumā, kur tu vari lasīt grāmatu, un vēl ir silts – jūra un okeāns, viss ir ļoti vienkārši.

Preses konferences nobeigumā tika uzdoti arī filozofiskāki jautājumi, piemēram, tika konstatēts, ka Bi-2 nav nerealizētu ideju.

Ļevs: Ziniet, savu zelta zivtiņu mēs jau esam noķēruši, atliek vien tikt skaidrībā ar to, ko mēs esam ieguvuši.


Написать комментарий