Bukmeikeri: Pasaules kausu iegūs mājinieki brazīlieši

foto: Scanpix
foto: Scanpix

Jau tiek skaitītas dienas līdz četrgades lielākajam notikumam futbolā – Pasaules kausa izcīņai, kas no 12.jūnija līdz 13.jūlijam norisināsies Brazīlijā.

Bukmeikeri prognozē, ka šajā milžu cīņā brazīlieši pratīs pilnībā izmantot savu laukumu priekšrocības un kļūs par čempioniem, bet neskatoties uz to, ļoti augstu ir novērtētas arī Argentīnas, Vācijas un Spānijas izredzes uz titulu.

Brzīlijas izlases uzvara Pasaules kausā tiek novērtēta koeficientu 4,00 (23% varbūtība), tikai mazliet zemāk – ar 18% varbūtību ir novērtētas, brazīliešu sīvākās konkurentes, Argentīnas izredzes uz titulu. Eiropas grandu Vācijas un, iepriekšējā finālturnīra čempionu, spāņu izredzes atbilst koeficientiem 7,00 (13% varbūtība) un 7,45 (12% varbūtība). Savukārt, par Pasaules kausa izcīņas “tumšajiem zirdziņiem” var uzskatīt Beļģiju (5% varbūtība) un Franciju (4% varbūtība).

„Pieckārtējā Pasaules kausa ieguvēja – Brazīlija turnīram, savu skatītāju priekšā, gatavojas īpaši. Komanda, Luisa Felipes Skolari vadībā, pirms gada savā laukumā izcīnīja Konfederāciju kausu, ceļā uz to uzvarot gan Itāliju, gan Spāniju, un šajā valstī to uztver kā ģenerālmēģinājumu pirms Pasaules kausa izcīņas. Brazīlijā futbols ir kā „reliģija”, un no masveidīgas nodarbošanās ar šo sporta veidu līdz valstsvienības līmenim izaug daudzi, paša augstākā līmeņa, spēlētāji. Un tas ir uzskatāmi redzams, apskatot šīs futbola lielvalsts sastāvu, kur ir zvaigznes visos ampluā. Īpaši to var attiecināt uz aizsardzību ar Tjagu Silvu un Danti priekšgalā, bet šai komandai tradicionāli patīk arī daudz kontrolēt bumbu un uzbrukt, un, ja vēl uzbrukumā spēlēs tāds brīnumbērns, kā Neimārs... Protams, arī brazīliešu sīvākās konkurentes – Argentīna, Vācija un Spānija ir nokomplektējušas varenus sastāvus ar futbolistiem, kuri ikdienā naudu pelna Eiropas spēcīgākajos klubos. Pēdējo reizi Argentīnieši galveno trofeju virs savām galvām cēla 1986.gadā, un šīs komandas spēlētāji un fani cer, ka ar Lionelu Mesi priekšgalā viņiem tas atkal būs pa spēkam. Vācieši kvalifikācijas turnīru noslēdza gandrīz ar perfektu bilanci (deviņas uzvaras un viens neizšķirts), ar 36 gūtajiem vārtiem, kļūstot par rezultatīvāko komandu. Spāņi ir uzvarējuši pēdējos trīs lielos turnīrus un uz Brazīliju dosies ar līdzīgu sastāvu, kuram tagad ir lielāka pieredze,” komandu izredzes skaidroja bukmeikers Roberts Egle.

Vienmēr liela intriga ir ap to, kurš futbolists saņems “Zelta bumbu”, kā turnīra labākais spēlētājs. Betsafe.com bukmeikeri par galvenajiem favorītiem uzskata, Brazīlijas un Argentīnas izlašu līderus Neimāru un Mesi, kuru izredzes ir novērtētas lidzīgi, proti, 12,5% un 12% varbūtības. Trešais reālākais kandidāts uz šo balvu ir pasaules labākais futbolists Krištianu Ronaldu (6% varbūtība). „Abi Barcelona vadošie spēlētāji ir spilgtākās mūsdienu futbola zvaigznes, un viņi lieliski spēlē ne tikai kluba rindās, bet arī valstsvienības kreklā. Neimārs izlases rindās ir piedalījies 48 mačos, kuros guva kopā 31 vārtus, kamēr Mesi līdzšinējos 84 mačos ir izcēlies ar 37 vārtiem. Arī portugāļu superzvaigzne regulāri fanus priecē ar savu rezultativitāti, bet viņam balvu saņemt varētu patraucēt tas, ka Portugāle nav starp galvenajām favorītēm uz trofeju,” par finālturnīra labākajiem spēlētājiem savās domās dalījās Roberts Egle.


Написать комментарий