Uz SAB neviens nekādu politisko spiedienu neizdara, uzsver Maizītis

foto: diena.lv
foto: diena.lv

Neviens nekādu politisko spiedienu uz Satversmes un aizsardzības biroja (SAB) lēmumiem nav izdarījis un neizdara, trešdien LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja biroja vadītājs Jānis Maizītis.

Pārbaudē konstatētie riski esot bijuši pietiekami, lai izlemtu par pielaides valsts noslēpumam nedošanu tieslietu ministrei Baibai Brokai (NA). Kādi tieši ir šie riski, Maizītis raidījumam gan neatklāja.

Runa ir par riskiem, kas valstij jānodrošina, lai persona nebūtu ietekmējama, nebūtu šantažējama, kā arī nebūtu nonākusi kādu personu ietekmē, norādīja specdienesta vadītājs.

"Delfi" jau ziņoja, ka Satversmes aizsardzības birojs pēc teju sešu mēnešu ilgušas pārbaudes nolēmis nepiešķirt tieslietu ministrei Baibai Brokai (Nacionālā apvienība) augstākās kategorijas pielaidi valsts noslēpumu saturošiem dokumentiem.

Ņemot vērā neilgo laiku, kas palicis līdz oktobrī notiekošajām Saeimas vēlēšanām, valdības vadītāja Laimdota Straujuma nolēmusi neprasīt Brokas demisiju, taču neiebildīs, ja pati ministre atkāpsies no amata.

Savukārt Broka žurnālistiem sacīja, ka negrasās atstāt ministres amatu, bet SAB lēmumu pārsūdzēs Ģenerālprokuratūrā. Viņa uzvēra, ka šis SAB lēmums esot politiski angažēts.

Raidījums "Nekā personīga" iepriekš vēstīja, ka Brokai pielaide nav izsniegta, jo neesot skaidrības par vairākiem faktiem, kas saistīti ar Brokas  kādreizējo darbību, proti, par sadarbību ar Ķemeru sanatorijas 
kādreizējo investoru "Ominasis Latvia", kā arī jautājumiem par viņas pārstāvētās Nacionālās apvienības sponsoru ietekmi uz partijas pieņemtajiem lēmumiem.

Broka kandidēja maija beigās notikušajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās, taču netika ievēlēta.


Написать комментарий