CSDD kampaņa cīņā pret dzērājšoferiem iesaista līdzcilvēkus

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

CSDD sadarbībā ar Satiksmes ministriju, Valsts policiju un sadarbības partneriem trešdien, 11. jūnijā, uzsāk satiksmes drošības kampaņu "Dusmīgs, toties dzīvs!", aicinot ikvienu aktīvi iesaistīties un atturēt cilvēkus no sēšanās pie stūres reibumā.

Šāgada sākumā alkohola un citu apreibinošu vielu ietekmē notikušos ceļu satiksmes negadījumos zaudētas jau 13 dzīvības, kas ir gandrīz trīsreiz vairāk nekā šajā pašā laikā pērn. Lielākoties reibumā brauc un negadījumos cieš gados jauni cilvēki, turklāt izteikta tendence ir tā, ka automašīnā ar dzērājšoferi bieži atrodas arī līdzbraucēji.

CSDD valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš uzsver, ka, esot reibumā, cilvēkam trūkst loģiskas izpratnes par notiekošo un dažādi instinkti gūst virsroku pār saprātu: "Tas ir brīdis, kad līdzās esošie cilvēki ir pēdējā barjera, lai atturētu dzērājšoferi no sēšanās pie stūres. Tāpēc šāgada Jāņu kampaņā aicinām ikvienu apzināties, ka šādos brīžos nedrīkst stāvēt malā, – tā vietā labāk iesaistīties un varbūt pat sadusmot savu draugu, tuvinieku vai paziņu. Jāatzīst taču, ka tā būs labāk, nekā zaudēt viņu pavisam."


Написать комментарий