Bez īpašiem jautājumiem deputāti nolēma pagarināt līgumus ar četriem Daugavpils municipālajiem uzņēmumiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes deputāti 12. jūnijā pieņēma galīgo lēmumu pagarināt pienākumu deleģēšanas līgumus līdz 2016. gada beigām ar četriem pašvaldības uzņēmumiem – „Parkings D”, „Labiekārtošana D”, „Daugavpils siltumtīkli” un „Daugavpils ūdens”.

Izskatot lēmumu Finanšu komitejas sēdē pirms nedēļas, tautas kalpiem bija virkne jautājumu par jaunajiem līgumiem, kuri saskaņā ar Kapitālsabiedrību monitoringa nodaļas vadītājas vārdiem, koriģēti ņemot vērā Valsts kontroles ieteikumus.

Galīgās lēmumu par deleģēšanas līgumu pagarināšanu ar šiem uzņēmumiem apstiprināšanas laikā īpaši jautājumi tautas kalpiem neradās.

Piemēram, atkārtoti neradās iepriekš izskanējušais jautājums par to, kas un par kādām summām izstrādās jaunās siltumapgādes programmas uzņēmumam „Daugavpils siltumtīkli”, kuru izstrādes nepieciešamība iekļauta līgumā.

Atgādināsim, kad jautājums tika apspriests Finanšu komitejas sēdē, atbildot uz deputātu jautājumu, kā viņi varēs kontrolēt iespējamo dokumentu izstrādes iepirkuma procedūru, L. Rēķe paziņoja, ka tautas kalpi var pētīt publikācijas par iepirkuma izsludināšanu.

Finanšu komitejas sēdē deputāti palūdza L. Rēķei precizēt, līdz kādai summai uzņēmums „Daugavpils siltumtīkli” var izsludināt iepirkuma procedūru bez tās saskaņošanas un, saņemot ne visai pārliecinošu atbildi, līdz domes sēdei palūdza sagatavot informāciju par iepirkumu summu „griestiem”.

Galīgā lēmuma apstiprināšanas laikā L. Rēķe nosauca tikai likumus, pēc kuriem vadās pašvaldības uzņēmumi, izsludinot iepirkumus, turklāt precīzas summas nenosauca.

Lēmumu noslēgt deleģēšanas līgumu piedāvātajā redakcijā ar uzņēmumu „Daugavpils siltumtīkli” tautas kalpi pieņēma vienbalsīgi, „par” nobalsoja arī deputāts Jevgeņijs Carevs, kurš pirms nedēļas Finanšu komitejas sēdē nedaudz minstījās.

Visi klātesošie deputāti nobalsoja arī par to, lai noslēgtu deleģēšanas līgumus ar uzņēmumiem „Parkings D”, „Labiekārtošana D” un „Daugavpils ūdens”.

Atgādināsim, ka tagad uzņēmums „Parkings D” nodarbosies ar transportlīdzekļa piespiedu pārvietošanu uz citu vietu, kura atļauta stāvēšanai, kā arī ar pārvietotā transportlīdzekļa uzglabāšanu speciālā stāvvietā. Savukārt uzņēmumam „Labiekārtošana D” tagad uzticēs iespēju iekārtot bērnu rotaļlaukumus.


Написать комментарий