Pie Austrālijas krastiem parādās gigantisks monstrs, kurš pārtiek no haizivīm

foto: kadrs no video
foto: kadrs no video

Austrālijas zinātnieki, ar īpaša lokatora palīdzību, fiksējuši milzīgu radību, kas spēj acumirklī norīt trīs metrus garu balto haizivi.

Biologi, līdz šim nezināmo monstru, atrada pateicoties tā ķermeņa temperatūrai, kas bija redzams uz lokatora skalas, raksta ārvalstu mediji.

Sākotnēji speciālisti sekoja pieaugušais baltās haizivs mātītei vārdā "Alfa haizivs". Plēsoņai bija piestiprināta GPS ierīce, kas reaģē uz ūdens temperatūru. Kad plēsoņa ienira 600 metru dziļumā, ierīce parādīja pēkšņu, gandrīz 30 grādu, temperatūras kāpumu.

Temperatūras kāpums bija tik straujš, ka zinātnieki saprata, ka viņu "objekts" vairs nav starp dzīvajiem. Staujais temperatūras kāpums skaidrojams ar to, ka haizivs atradās citas radības "vēderā".

Biologi norāda, ka ar baltajā haizivīm parasti barojas vaļi, taču tie nekad nenorij haizivi uzreiz. "Vienīgais jautājums, kuru uzdeva visi līdzās esošie, ir, kas to izdarīja. Bet, kas var norīt tik milzīgu zivi, - trīs metrus garu haizivi?" lauza galvu ekspedīcijas dalībnieks Deivs Rigs.


Написать комментарий