Divi pusaudži starpbrīdī uzlauzuši bankomāta drošības sistēmu

foto: ru.euronews.com
foto: ru.euronews.com

Savulaik padsmitnieki starpbrīžos skrēja uz tuvējo veikalu pēc konfektēm vai slepus aiz malkas šķūnīša uzpīpēja uz trim vienu tēvam nočieptu cigareti.

Jaunā paaudze izvēlējusies veselīgāku dzīvesveidu un smēķēšanu skolas pagalma tālākajā stūrī iemainījuši pret… Pret bankas naudas izmaksas automāta drošības sistēmas uzlaušanu!

Kanādas pilsētiņas Vinipegas divi devītās klases skolnieki starpbrīdī vietējā lielveikalā aplūkoja bankomātu un nolēma parakņāties tā smadzenēs. Zēnu domu gājiens bija līdz absurdam primitīvs, bet tas izrādījies pareizs. Viņi izprātoja, ka katrai elektroniskai ierīcei jābūt pieejamai instrukcijai. Norakstījuši Bank of Montreal naudas izmaksas aparāta modeļa numuru, zēni ar Google palīdzību patiešām atrada instrukciju. Jau nākamajā starpbrīdī puiši veiksmīgi iekļuva bankomāta administratora panelī.

Kā zina vēstīt Security Lab, zēni izrādījās godīgi cilvēki un pēc veiksmīgās iekļūšanas bankomāta smadzenēs, devās uz tuvējo Bank of Montreal filiāli, lai pabrīdinātu par tik vieglu piekļuvi naudai. Bankas darbinieki gan šo četrpadsmitgadīgo delveru paziņojumu uztvēruši kā neveiksmīgu joku. Lai pierādītu savu vārdu patiesumu, zēni piedāvāja nodemonstrēt savu apgūto prasmi vēlreiz.

Liels bija bankas darbinieku pārsteigums, kad abi zēni viņu klātbūtnē izdrukāja informāciju par bankomātā esošo naudas daudzumu, nomainīja pieejamo darījuma summu uz vienu Kanādas centu, kā arī līdzšinējās uzrunas “laipni aicināti” vietā uzstādīja uzrakstu “vācies prom, jo bankomāts ir uzlauzts”!

Pēc tik pārliecinošiem pierādījumiem bankas darbinieki bija spiesti noticēt un pieņemt mērus. Tiesa gan, nav zināms, kādus tieši. Visticamāk bankas automāta darbība vienkārši tika apturēta, jo diez vai finansu iestādes IT speciālisti tik operatīvi spēja nomainīt drošības sistēmu. Turklāt, jādomā, ka ne tikai šim bankas automātam vien!


Написать комментарий