Kompānija “Intergaz” atgādina daugavpiliešiem un reģiona iedzīvotājiem par gāzes balonu nomaiņas nepieciešamību

foto: Preses foto
foto: Preses foto

Saskaņā ar Ekonomikas ministrijas lēmumu no 2015. gada 1. janvāra Latvijā netiks lietoti daudziem mūsu valsts iedzīvotājiem ierastie 50 l gāzes baloni.

Šādu Latvijas ministrijas lēmumu nosaka Eiropas tirgus prasības un pāreja uz Eiropas standartiem, jo Eiropas Savienības teritorijā 50 l gāzes balonus ir nomainījuši 27 l baloni.

Patlaban Latvijas tirgū gāzes baloni pilda taras funkciju, kura var būt visai bīstama un nesavienojama ar augsto prasību līmeni, kurš pēdējā laikā tiek izvirzīts patērētāju drošībai. Jāņem vēra fakts, ka gāzes balons ir pietiekami ietilpīgs konteiners, kura bojājumi vai nepareiza lietošana var novest pie nelaimes gadījumiem ar neatgriezeniskām sekām.

Tomēr daugavpiliešiem un Latgales iedzīvotājiem par to nav īpaši jāuztraucas, jo ar gāzes balonu piegādi un uzstādīšanu mājās jebkurā klientam izdevīgā laikā jau 15 gadus veiksmīgi nodarbojas kompānija „Intergaz”.

Kompānijas „Intergaz” komercdirektors Aleksejs Kovaļevs komentēja biežāk uzdotos jautājumus par gāzes balonu nomaiņu.

Kā 50 l gāzes balonu atcelšana ietekmēs Latvijas patērētājus?

– Lieta apstāklī, ka konkrētu pārejas plānu uz jaunajiem gāzes baloniem kompānijas, kuras tos pārdod, vēl nav izstrādājušas. Visdrīzāk tā būs vai nu gāzes balonu pārdošana iedzīvotājiem, vai izsniegšana pret drošības naudu/depozīta summu (klients maksā naudu, saņem gāzes balonu, bet jebkurā brīdī var to atgriezt un saņemt atpakaļ savu naudu).

Kādēļ šis likums par 50 l gāzes balonu nomaiņu ir vajadzīgs?

– Šobrīd Latvijas tirgū apgrozījumā atrodas ļoti liels 50 l gāzes balonu daudzums, kuri ir sliktā tehniskā stāvoklī. Tā kā gāzes balons ir bīstama tvertne ar augstu spiedienu, tad tā sliktais tehniskais stāvoklis negatīvi ietekmē apkārtējo cilvēku drošību. Turklāt lielākā šo balonu daļa ir iedzīvotāju īpašums, bet to remontu, protams, lietotāji neveic.

Pārlikt šo pienākumu pilnā apjomā uz kompānijām, kuras pārdod sašķidrināto gāzi, ir pilnīgs absurds. Kā var ieguldīt prāvus naudas līdzekļus tā remontā, kas tev nepieder? Tieši tādēļ tika pieņemts jaunais likums, kurš uzliks pienākumu balonu īpašniekiem rūpīgi sekot to tehniskajam stāvoklim.

Visi gāzes baloni no šā laika atšķirsies ne tikai ar krāsu, bet arī ar detaļām, kuras liecina par to piederību tai vai citai gāzes kompānijai.

Vai tas nozīmē, ka no 2015. gada visi gāzes baloni Latvijā kļūs tehniski darbderīgi un droši?

– Diemžēl nedomāju, ka tas tā būs. Iemesls slēpjas apstāklī, ka mūsu Lietuvas kaimiņi šo likumu nav pieņēmuši, tādēļ pastāv liela varbūtība, ka no Lietuvas puses pie mums joprojām nelegāli ienāks 50 l gāzes baloni.  

Nelegālie tirgotāji bieži pārdod ne tikai gāzes balonus, kuri atrodas sliktā tehniskā stāvoklī, bet arī gāzes daudzums tajos neatbilst nepieciešamajam. Tas jau ir jautājums kontrolējošiem orgāniem, kurus diemžēl mēs nevaram ietekmēt.

Vai, jūsuprāt, ar to ir jācīnās?

– Patiesībā viss ir ļoti vienkārši. Patērētājiem nav jāpakļauj sevi riskam un jāpasūta gāzes baloni no nelegāliem piegādātājiem, atsaucoties uz lētām reklāmām, kurās ir norādīts viens mobila telefona numurs. Gāzes balons jāpērk TIKAI licencētās gāzes kompānijās, kuras ar to nodarbojas kvalitatīvi un profesionāli!

«Intergaz» pieder tieši pie šādām kompānijām. Pateicoties augsti kvalificētam personālam, modernām darba metodēm, pārdomātai loģistikai un elastīgai cenu politikai kompānija „Intergaz” atrodas Latvijas gāzes piegādātāju tirgus līderu skaitā. Tā piedāvā saviem klientiem gāzes piegādes mājās pakalpojumu patērētājam ērtā laikā.

Kompānijas „Intergaz” centrālais ofiss un gāzes uzpildes termināls atrodas Daugavpilī, bet filiāļu tīkls aptver visu mūsu valsti. Gāzes balonu piegāde tiek realizēta ne tikai mūsu pilsētā, bet arī Rēzeknē, Jelgavā, Jēkabpilī, Rīgā un Valmierā.


Написать комментарий