Rogozins skaidro kā NATO „gudrās aizsardzības sistēmas” stratēģija apdraud eiropiešus

foto: gosrf.ru
foto: gosrf.ru

NATO realizējamā „gudrās aizsardzības sistēma” novedīs pie pilnīga eiropiešu suverenitātes zuduma un pilnas atkarības no Pentagona, paziņoja Krievijas viceprezidents Dmitrijs Rogozins.

„Gudrā aizsardzības sistēma” ir veikls paņēmiens atņemt NATO valstīm pilnvērtīgus nacionālos bruņotos spēkus. Turklāt ASV, kurām ir visi bruņoto spēku veidi, sadala sabiedrotajiem uzdevumus: tu specializēsies kalnu strēlniekos, tu – aizmugures stratēģijā utt. Rezultātā pilnīga suverenitātes zaudēšana aizsardzības jautājumos un pilna atkarība no Pentagona”, – Facebook uzrakstīja Rogozins.

Atgādināsim, ka martā NATO Apvienotās pavēlniecības transformācijas jautājumos Francijas ģenerālis Žans Pols Palomeross paziņoja, ka NATO vienatnē nespēs nodrošināt mieru visā pasaulē.

Ģenerālis atgādināja, ka savā laikā NATO pirmais ģenerālsekretārs lords Ismejs šādi noteica šīs organizācijas mērķus: „Turēt Ameriku Eiropā, Krieviju – ārpus Eiropas, bet Vāciju – grožos”. Šajā formulējumā patlaban pareiza ir tikai pirmā daļa, domā Francijas ģenerālis. „Mums jāsaglabā amerikāņi Eiropā”, – viņš precizēja.

Viss pārējais ir mainījies, un par „galvenajiem atskaites punktiem” alianses transformācijas ceļā pēc viņa vārdiem kļuva Padomju Savienības sabrukums un 2001. gada 11. septembra teroristu uzbrukums ASV, – ziņo vz.ru

Runājot par NATO militāro struktūru un bruņoto spēku transformāciju, ģenerālis pastāstīja, ka tā notiek saskaņā ar divām galvenajām programmām, kuras ieguvušas nosaukumus „Gudrā aizsardzības sistēma” un „Apvienotie spēki”.

Šīs iniciatīvas tika izstrādātas saistībā ar visu 28 organizācijas biedru militāro budžetu samazinājumu, un to mērķis ir „uzturēt alianses iespējas” ierobežotu finanšu resursu izmantošanas apstākļos.


Написать комментарий