Japāņi prezentē androīdu – TV ziņu diktoru

foto: AFP
foto: AFP

Izstādē "Androīdi – kas ir cilvēks?", kas šonedēļ notika Nacionālajā moderno tehnoloģiju un zinātnes muzejā Tokijā, prezentēti trīs cilvēkam līdzīgi roboti, no kuriem viens ir televīzijas ziņu diktors.

Divi no šiem robotiem androīdiem maksimāli atgādina cilvēkus - to pagatavošanai tika izmantots īpašs silikons un mākslīgie muskuļi, kuru saraušanās līdzinās cilvēka organisma darbībai. Pateicoties šai īpašībai, roboti ir apveltīti ar mīmiku.

Viens no robotiem nosaukts par Otonaroīdu (varētu tulkot kā "androīds - pieaugušais"), bet otrs - par Kodomoroīdu ("androīds - bērniņš").

Otonaroīds izskatās kā pieaugusi sieviete. Tā spēj atbildēt uz replikām, uzturēt sarunu par vispārīgām tēmām, kā arī pildīt zinātniskā konsultanta funkciju.

Trešais robots nosaukts par Telenoīdu. Pēc izmēra tas līdzinās mazam bērnam, bet tam nepiemīt individuālas cilvēka ārienes iezīmes. Līdz ar to cilvēki, ar viņu sazinoties, robotu var iztēloties par ko vien vēlas.

Kā vēsta izdevums "The Japan Times", visus robotus radījis profesors Hirosi Isiguro no Osakas universitātes. Profesors apgalvo, ka viņa mērķis ir cilvēka dabas pētīšana.

 

 


Написать комментарий