Jāņos 7 300 potenciālie dzērājšoferi virtuāli iespundēti mazmājiņā

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Šajos Līgo svētkos pret braukšanu reibumā īpaši aktīvi iestājušies potenciālo dzērājšoferu draugi un līdzcilvēki.

Teju 11,5 tūkstošus reižu dzērājšoferi no braukšanas reibumā atturēti, izmantojot CSDD un apdrošināšanas sabiedrības ERGO radīto aplikāciju «Iespundē draugu!», savu draugu virtuāli ieslēdzot romantiskā brīvdabas mazmājiņā.

«Varam būt gandarīti, ka pateicoties veiksmīgai satiksmes drošības kampaņai, aktīvai policijas darbībai un līdzcilvēku iesaistei, šogad Līgo un Jāņu dienā iztikām bez upuriem un bojāgājušajiem,» uzsver CSDD valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš, piebilstot, ka attaisnojusies pieeja satiksmes drošības kampaņā «Dusmīgs, toties dzīvs!» ietvert humora elementus un īpaši uzrunāt dzērājšoferu tuviniekus.

Aplikācija, kas radīta šīs kampaņas ietvaros, piesaistījusi 7 297 sociālo tīklu lietotājus. Aktīvākās cīņā pret braukšanu reibumā bijušas meitenes, kuras aplikāciju izmantojušas divreiz biežāk nekā puiši, saviem draugiem tādējādi sūtot atgādinājumu atturēties no braukšanas reibumā. «Īpaši populāra šī aplikācija bijusi gados jaunu līgotāju vidū, ko satiksmes drošības kampaņās ar pamācošām ziņām aizsniegt ir visai sarežģīti,» skaidro kampaņas veidotāji.

«Aplikācijas dati vēlreiz apliecina to, ko pirms šīs kampaņas uzsākšanas noskaidrojām ERGO veiktajā aptaujā – sabiedrībā tiešām netrūkst iniciatīvas dzērājšoferu apturēšanai. Vēl vairāk – ar aplikācijas palīdzību esam ieguvuši pierādījumus, ka veidi, kā cilvēki ir gatavi iesaistīties, lai apturētu otru no braukšanas reibumā, ir visdažādākie. Šī mērķtiecība iepriecina, īpaši tāpēc, ka visaktīvākie aplikācijā bijuši tieši jaunieši. Tātad – jo aktīvāk runāsim par šo tēmu, jo mazāka ar katru nākamo paaudzi būs tā sabiedrības daļa, kas joprojām neapzinās dzērājšoferu nosodījuma nozīmi,» uzsver ERGO valdes locekle Baltijā Ingrīda Ķirse.

Sociālo tīklu galerijās Jāņu dienās publicēti vairāk nekā 7 300 iespundētu svinētāju attēli, turklāt vairāki simti jauniešu dalījušies ar saviem personīgajiem ieteikumiem, kā visefektīvāk apturēt iereibušos Jāņu bērnus. Starp populārākajiem ieteikumiem bijuši piedāvājumi braukšanu reibumā aizstāt ar papardes zieda meklēšanu, paslēpt auto atslēgas, piesiet dzērājšoferi pie galda kājas, iespundēt istabā vai braukt pie stūres drauga vietā.


Написать комментарий