Lattelecom no rītdienas atkal piedāvās kanālu Rossija RTR

foto: ir.lv
foto: ir.lv

Sākot no rītdienas, pēc TV kanāla "Rossija RTR" retranslācijas aizlieguma beigām, "Lattelecom" tīklā atkal tiks piedāvāts šis kanāls, tā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja kabeļoperatora pārstāve Līga Bite.

"Rossija RTR" vietā aizvietotā filmu kanāla K2 nomaiņa interaktīvās TV klientiem notiks automātiski, savukārt Virszemes TV klientiem, lai skatītos kanālu "Rossija RTR", jāveic kanāla automātiskā meklēšana.

Kā ziņots, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pieņēma lēmumu propagandas izplatīšanas dēļ uz trim mēnešiem ierobežot TV kanāla "Rossija RTR" retranslāciju Latvijā. Lēmums stājās spēkā 8.aprīlī.

NEPLP izplatītajā paziņojumā tika norādīts, ka, "pārbaudot "Rossija RTR" ierakstus no 2014.gada 2.marta līdz 17.martam, NEPLP konstatēja, ka programmas ziņu un citos raidījumos ir ietverta informācija, kas pārkāpj Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu".

Visi Latvijas kabeļoperatori šo lēmumu izpildīja, savukārt satelītoperators "Viasat" turpināja translēt "Rossija RTR", aizbildinoties, ka neatrodas Latvijas regulatora jurisdikcijā.

NEPLP pārstāvji vairākkārt nāca klajā ar paziņojumiem, ka lemj, kādā veidā vērsties pret "Viasat" par lēmuma nepildīšanu, taču reāla rīcība tā arī nesekoja.

Tikmēr maijā kabeļoperators "Baltcom TV" un citi kanāla "Rossija RTR" vietā testa režīmā sāka piedāvāt kanālu "RTR Planeta". NEPLP atzina, ka pēc programmas pilnvarotā pārstāvja SIA "Baltic Media Union" vēstulē sniegtās informācijas, "RTR Planeta" ir Latvijā uz laiku aizliegtā kanāla "Rossija RTR" viena no versijām, tāpat šī kanāla retranslēšanai Latvijā nav dota atļauja.

NEPLP jūnija sākumā paziņoja, ka gaida programmas ierakstus no "Planeta RTR" pilnvarotā pārstāvja "Baltic Media Union". Pēc prasītās informācijas saņemšanas NEPLP izskatīšot vairāku komersantu iesniegumus, kuros lūgta NEPLP atļauja oficiālai "Planeta RTR" retranslēšanai Latvijā.


Написать комментарий