Krievijā veikalu plaukti tukši nepaliks un valsts ceļos nekritīs, paziņo Vešņakovs 1

foto: la.lv
foto: la.lv

Krievija nav ierosinājusi produktu importa aizliegumu valsts teritorijā. To izprovocējusi Eiropas Savienība, kas pakļāvusies Amerikas Savienoto Valstu spiedienam, radio "Baltkom" paziņojis Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

„Ierobežojumi būs spēkā vienu gadu, taču Krievijai ir tiesības jebkurā brīdī šos ierobežojumus mainīt - atkarībā no tā, kā izturēsies mūsu partneri. Uzsvēršu, ka mēs neesam šo sankciju iniciatori, tās izprovocējusi ES, pakļaujoties ASV spiedienam," izteicās vēstnieks.

Kā vēsta "mixnews.lv", viņš piebildis, ka abām iesaistītajām pusēm nepieciešams sēsties pie pārrunu galda un noskaidrot, kā aizsācies konflikts, kā arī apspriest iespējamos konstruktīvos veidus, kā no konflikta izkļūt.

Vešņakovs papildinājis, ka Krievija varēs pārdzīvot sankciju ietekmi un var no tām gūt pat ekonomisku labumu.

„Jūs droši vien jau esat dzirdējuši runas, ka Krievijā uzreiz būs tukši plaukti un nebūs ko ēst, taču es varu apgalvot - nekas tāds nenotiks. Mums ir pietiekami rezervju, kas palīdzēs mums pārskatīt daudzas partnerības. Turklāt tas ir jaudīgs stimuls vietējai lauksaimniecības nozarei, kas var teikt, pat gaidījusi, kad tai tiks dota iespēja. Krievija nenokritīs ceļos nekādos apstākļos," rezumējis Vešņakovs.

Jau vēstīts, ka Krievija noteikusi "pilnīgu embargo" lielākajai daļai pārtikas produktu, kas tiek importēti no Eiropas Savienības (ES), ASV un citām rietumvalstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Maskavu, ceturtdien paziņoja Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs.


 


Написать комментарий

novāciet bildi,nebiedējiet bērnus!