Latvijas piena nozarei klāsies grūti, bet bojā tā neaizies

foto: ludza.lv
foto: ludza.lv

Par Latvijas piena nozares bojāeju runāt nav pamata, bet skaidrs, ka to piemeklēs "grūti laiki", šovakar telefonintervijās Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" sacīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

Uz jautājumu, kā tieši Latvijas piena nozarei rīkoties pēc tam, kad Krievija tās saražotajai produkcijai noteikusi embargo, konkrētas atbildes Dūklavam nebija. Viņš solīja rīt sasaukt sēdi kopā ar premjerministri Laimdotu Straujumu (ZZS) un neslēpa, ka piena ražotājiem un pārstrādātājiem nebūs viegli, bet runāt par nozares bojāeju nevarot.

Tai pat laikā Dūklavs atgādināja, ka ievērojama daļa Latvijas piena tiek eksportēta arī uz Lietuvu, kuru, līdzīgi kā Latviju, skāris Krievijas noteiktais embargo. Tāpēc, viņaprāt, uz pašreizējo situāciju vajadzētu skatīties plašāk, nevis tikai Latvijas robežās.

Jau vēstīts, ka Krievija noteikusi "pilnīgu embargo" lielākajai daļai pārtikas produktu, kas tiek importēti no Eiropas Savienības, ASV un citām rietumvalstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Maskavu. Krievijas embargo attiecas uz liellopu gaļu, cūkgaļu, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieru, pienu un piena produktiem.

Krievijas noteikto sankciju dēļ nākamnedēļ plānota valdības ārkārtas sēde. Savukārt Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) nolēmusi pārtraukt savu atvaļinājumu un atgriezīsies darbā rīt, kad paredzēta arī tikšanās ar nozaru organizācijām, kuru biedrus varētu skart Krievijas noteiktās sankcijas.


Написать комментарий