Krievijas sankcijas: cietēju lomā nonāk arī Maskavas zoodārza lāči

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Krievijas noteiktā pārtikas importa embargo pirmie upuri izrādījušies Maskavas zoodārza lāči, kuriem poļu āboli un holandiešu dārzeņi līdz šim ir bijuši būtiska ēdienkartes sastāvdaļa, ziņo AFP.

Maskavas zoodārza dzīvnieku kopēji nule saņēmuši rīkojumu pārskatīt līdzšinējo zoodārza iemītnieku ēdienkarti, taču darbinieki bažījas, ka šis būs visai sarežģīts uzdevums.

"Zoodārza dzīvniekus ar ievestajiem augļiem un dārzeņiem barojam dažādu iemeslu dēļ. Gan tāpēc, ka dzīvniekiem importētie garšo labāk, gan arī izmaksu dēļ," norāda Maskavas zoodārza pārstāve Anna Kučurovskaja.

"Daudzi dzīvnieki ēd ābolus un no Polijas ievestos pirkām, jo tiem laba kvalitāte un zema cena," norādīja zoodārza pārstāve. Pašlaik Maskavas zoodārzā, kas ir viens no vecākajiem Eiropā un šogad svin 150 gadu jubileju, mīt 8270 dzīvnieki.

Jau ziņots, ka ceturtdien Krievija nākusi klajā ar paziņojumu par gadu ilgu pārtikas importa embargo, liedzot valstī ievest cūkgaļu, riekstus, augļus, dārzeņus, mājputnus, zivis, sieru, un visa veida piena produktus no Eiropas Savienības, ASV, Kanādas, Norvēģijas. Paziņojums par sankcijām izraisījis bažas Latvijā - sevišķi gaļas pārstrādes un piena produktu ražotāju vidū.


 


Написать комментарий