Vilks atzina, ka iepriekšminētie 2 līdz 3 miljoni attiecas tikai uz pārtikas jomu, bet klāt esot jāskatās arī citas saistītās nozares. Šobrīd pārtikas ražotāju vidū ir ļoti maz atlikto nodokļu maksājumu.

Ministrs uzsvēra, ka uzņēmumiem, kuri tirgojas ar Krieviju, jau tagad jāvēršas Valsts ieņēmumu dienestā (VID)  un jārunā par iespējamo risinājumu.

 

Latvijai būtu smagākā situācija, ja atkārtotos krīze, kas bija pagājušā gadsimta 90.gadu beigās, kad Krievija bija bankroti un ar šo valsti nekāda tirdzniecība nenotika. Latvija tolaik saskārās ar daudz smagāku situāciju, jo tad bija „totāla neziņa par Krieviju". Tomēr tolaik situācija būtiski atšķīrās, jo Latvija bija faktiski viena, bet šobrīd valsts ir Eiropas Savienības sastāvā. 

„Krievijā drīz būs talonu sistēma," prognozēja Vilks, norādot uz informāciju, kas jau tagad cirkulē medijos par tukšajiem veikalu plauktiem un Krievijā notiekošo.

Vilks arī pieļāva, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins diez vai drīzumā beigs karot. Tā ir tuvāko gadu realitāte, ar ko Latvijai un citām valstīm jārēķinās un par ko būs nopietni jāpārdomā.