Telefons par 19 eiro. “Nokia 130” mazattīstības valstīm

foto: Ekrānuzņēmums no video
foto: Ekrānuzņēmums no video

"Microsoft" nācis klajā ar mobilo telefonu, kas maksāšot tikai 19 eiro - "Nokia 130", vēsta mobilo tehnoloģiju portāls "GSM Arena".

Pēc savulaik populārā somu koncerna "Nokia" telefonu nodaļas iegādes "Microsoft" nācis klajā ar "parastu" mobilo tālruni - "Nokia 130". Paredzams, ka telefons tikšot tirgots par 19 eiro un tā galvenie noieta tirgi būs mazattīstības valstīs.

Lai arī "Nokia 130" lapā redzams uzsaukums, ka telefons kalpos par pārnēsājamo mūzikas un video atskaņotāju, tomēr tā ekrāna parametri šķiet teju 10 gadus seni. Displeja diagonāle ir 1,8 collas, un tā izšķirtspēja ir 160x128 pikseļi.

Ražotājs sola, ka "Nokia 130" lietotāju spēs 46 stundas izklaidēt ar MP3 failu atskaņošanu no SD kartes, kā arī bezmaksas alternatīvu populārākajiem mūzikas straumēšanas servisiem - FM radio.

Visdrīzāk, galvenie telefona konkurenti būs tās pašas "Nokia" agrākie modeļi un citi lietoti telefoni. Dažreiz arī lasāms par tehnoloģiju entuziastu vēlmi ierasto viedtālruni aizstāt ar planšetdatoru un "dumjo" telefonu zvanīšanai ar nereti labāku uztveramību un baterijas mūžu.


Написать комментарий