Zinātnieki atklāj, kas vislabāk palīdz sasniegt orgasmu

foto: PantherMedia
foto: PantherMedia

Nesen publicētā zinātniskā pētījumā noskaidrots, ka daiļā dzimuma pārstāves, kuras seksa laikā laikā domā erotiskas domas, vieglāk sasniedz orgasmu, raksta "kasjauns.lv".

Akadēmiskā žurnāla "Sexologies" jaunākajā numurā publicēts pētījums, kurā 250 francūzietēm tika jautāts, kas viņas visvairāk iekvēlina un noved līdz kulminācijai, nodarbojoties ar seksu. Izrādās, sievietes, kas spēj sasniegt orgasmu, pie sevis domā erotiskas domas un vairāk koncentrējas uz savām sajūtām, nevis partnera. Viņu arsenālā arī ir vairāk dažādu paņēmienu un seksa knifiņu.

Zinātnieki nebija gaidījuši, ka seksuālo fantāziju loma dzimumakta laikā izrādīsies tik nozīmīga, kā to parāda pētījuma rezultāti, norāda pētījuma autors, Lēvenes universitātes profesors Paskāls de Saters. Vienatnē gandrīz visas sievietes spēj koncentrēties uz erotiskām domām, taču divatā ar partneri tām spēj nodoties tikai tās sievietes, kas regulāri gūst orgasmu.

Visbiežāk grūtības sasniegt orgasmu ir jaunām sievietēm, taču vecākām dāmām šī problēma novērota retāk. To var skaidrot ar pieredzi un to, ka ar gadiem labāk iepazīstam savas vēlmes un izkopjam tuvākas attiecības ar partneri. Pieredzējušas sievietes arī nebaidās runāt par savām vēlmēm un atsakās no partneriem, kas nespēj viņas apmierināt.

Bet par ko tad vajadzētu domāt, lai sekss būtu neaizmirstams? "Fokusētas domas par darbībām, kas saistītas ar seksu, tevi seksuāli uzlādē," skaidro indiešu seksologs Amits Agarvals. "Tēmas var būt visdažādākās – no erotisko romānu un pornofilmu ainām līdz atmiņām par labāko seksuālo pieredzi tavā mūžā. Koncentrējies nevis uz vienu lietu, bet gan vairākām. Ļauj prātam klejot un pārslēgties no vienas uz otru, taču saglabā seksu kā galveno fokusu."

Tu nedrīksti ielaist savā gultā domas par darbu, rēķiniem, bērniem vai saviem kompleksiem, jo tie izjauks noskaņojumu un traucēs gūt seksuālu baudījumu. Nodarbojoties ar gultas priekiem, domā tikai un vienīgi par seksu.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий