С. Разна: после реформы мы, латыши, будем в меньшинстве на земле своих отцов 72

Против запланированной в Латвии административно-территориальной реформы высказался председатель Илукстской краевой думы Стефан Разна.

Он отметил, что реформа уничтожит село, а также приведет к тому, латыши будут в меньшинстве в новом крае, в который войдет Даугавпилс, Даугавпилсский край и Илукстский край. Как сообщил С. Разна, на данный момент в Илукстском крае проживает 65% латышей, а после объединения в новом крае латышей будет лишь 23%. Таким образом, латыши будут в меньшинстве на земле своих отцов, заявил С. Разна.

Как уже сообщалось, в пятницу, 2 августа, министр охраны среды и регионального развития Латвии Юрис Пуце с коллегами провел в Даугавпилсе встречу с представителями 3 самоуправлений: Даугавпилсской городской думы, Даугавпилсской краевой думы и Илукстской краевой думы.

Целью данной встречи было обсуждение административно-территориальной реформы, которую запланировало министерство. Напомним, что согласно предоставленной министерством информации, на обсуждение была вынесена идея объединить Даугавпилс, Даугавпилсский край, Илукстский край.

Встреча продлилась 2,5 часа, однако за это время никто из присутствующих, кроме представителей министерства, не высказался за запланированную реформу.


Написать комментарий
Показать предыдущие 52 комм.

kogda ze oni navorujutjsja

После такой статьи ,самое умное для Разны - подать в отставку. Глупый правитель - никому не нужен.

Rāznas kungs! Starp citu vecticībnieki - Latvijas pilsoņi, krievu tautības cilvēki, kuri ļoti daudzi dzīvo Ilūkstes, Daugavpils novadā un Daugavpils pisētā var lepoties, kā šī ir viņu zeme jau vairāk kā divus gadsimtus. Tātad šeit ir ne tikai viņu tēvu zeme, bet arī vec vectēvu zeme. Viņi vienmēr ir bijuši uzticīgi Latvijai un aizstāvējuši tās neatkarību.Nevajag apvainot šos cilvēkus!

Kad ministrs prasīs iedzīvotāju viedokli tad ejiet visi uz tikšanos un sakiet ko domājat. Neesat kūtri. Rāzna baidās zaudēt savu vietu un baidās no iedzīvotājiem. Mēs neesam viņa dzimt cilvēki kaut gan viņš tā uzskata.

Un kā vēl baidās pazaudēt,
, būtu sapratis, ka viņa laiks ir beidzies. Citi saka ka tikai tad..... notiks kad iznesis ārā. Būtu rūpējies par piemājas dārziņu-puķītes tomāti, gurķīši, maisas ka s....... pa aku, pueklpot ietu, ne jauc gaisu novada.
Proties, Zzs tāpat jau pa....... Ā. Lai apvieno bet domes dāmas lai gatavojas pārmaiņām...bus jaunā dziesma jadzied

Viņa zzs vēstures mēslainē. Neko labu iedzīvotājiem nav izdarījis. Darba vietu nav, siltumu pārdeva, pie vecās putnu fermas afēras uztaisīja un nekas tur nenotiek, sadraudzības skolas sporta zālē nedarbojas, stadions uztaisīts neatbilstoši prasībām, augstākās futbola līgas komandai nauda izlaista kopā ar gavrilovu, pie kalna skolas stadiona nav, kultūra sagrauta, sāls istaba baseinā sataisīta nepareizi, baseinā griestos izlīdušas skrūves u. T. T. toties ceļam pieminekļus. Apvienos vairs nevarēs zagt ar visu savu bandu.

Dzirdēju ka tur visi radinieki viņa strāda domē . Vajaga perēkli izjaukt. Birža JŪs gaida. Malacis Pūce.

Baidās pat avīzē Latgales laiks sniegt atbildi par radiniekiem domē. Izpilddirektora vietniece, sociālā dienesta vadītāja - radi un tad tālāki radi, draugi, draugu draugi, līdzskrējēji un to radi un tā visur. Un vēl Jēkabpils pmk kas vienīgie veic visus darbus no kuriem otkati.

Neesat klaču bābas. Rīkojaties!

Vai tad tas viss nav taisnība? Ja nav tad atspēko lai zzs. Drīz tauta savu īsto viedokli gan jau parādīs kā jau tas bija redzams saeimas vēlēšanās.

Kad ministrs prasīs iedzīvotāju viedokli tad ejiet visi uz tikšanos un sakiet ko domājat. Neesat kūtri. Rāzna baidās zaudēt savu vietu un baidās no iedzīvotājiem. Mēs neesam viņa dzimt cilvēki kaut gan viņš tā uzskata. Xxx

Un kā novadā notika aptauja par teritoriālo reformu? Pagastu darbiniekiem bija uzdevums aptaujāt visus lauku iedzīvotājus, lai tikai vairāk būtu PRET

Un parakstus sūtīja vākt 15 gadīgus no bērniem stadionā. Vajagot parakstīt savādāk visiem nebūs naudas un skolu.

Всех гнать поганой метлой..дармоеды..

это не земля их отцев.
Это земля наших отцев

Skatoties no malas un runājot ar Ilūkstes pensionāriem visi esam šokēti par mūsu domes vadību un deputātiem kas veic tukšu lomu ikdienas dzīvē. Rāznas kungs jau varētu atpūsties jo nav neaizvietojams, bet viņa pakļautie deputāti Krienans un citi lai liek mandātus nost jo tie jau tik bikses deldē. Tiešām mūsu novada viss ir iznīdēt. Ne pensionāriem ne jaunatnei ne citiem iedzīvotājiem šis viņu darbs ir slogs nevis dzīves kvalitātes uzlabojums. Kaut ko izdara cik redz bet ko dzird to nevēlas redzēt. Nu puiši netaisa kaunu šoreiz bez biksēm varat palikt

Tā tam būs būt. Beidzot arī seniori ir visu sapratuši.

Skatoties no malas un runājot ar Ilūkstes pensionāriem visi esam šokēti par mūsu domes vadību un deputātiem kas veic tukšu lomu ikdienas dzīvē. Rāznas kungs jau varētu atpūsties jo nav neaizvietojams, bet viņa pakļautie deputāti Krienans un citi lai liek mandātus nost jo tie jau tik bikses deldē. Tiešām mūsu novada viss ir iznīdēt. Ne pensionāriem ne jaunatnei ne citiem iedzīvotājiem šis viņu darbs ir slogs nevis dzīves kvalitātes uzlabojums. Kaut ko izdara cik redz bet ko dzird to nevēlas redzēt. Nu puiši netaisa kaunu šoreiz bez biksēm varat palikt pensionare

Титульные харэ наглеть буквами.

Какой ты латыш* Стефан* Ты же панове-поляк.

Под зашифрованным именем все горазды балакать. Но почему то после голоссования покозало что больше 80% проголосовали ЗА то что бы Илукста осталась независимой. Или уж здесь собрались те ~20%? Реформа должна быть. И её нужно добивать,и об этом говорить в слух а не под анонимными никами. Разна тот ещё клоун. Только церкви строет в Илуксте,наверное думает,что этим свои грехи закупит на том свете. Что Илукстской думе происходет это жудкий кошмар. Только реформа спосёт Илуксту иначе Разну не как невыбить с его поста. Он денег наворовал на 1000 лет вперёд,что бы не случилось в любом случае откупится. Только Рига способна его прижать. Остольного он не боится

Может потому что после реформы воровать станет сложнее?

Написать комментарий