Nosaukts Latvijas pirmais “Gada motocikls”

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Par Latvijas vēsturē pirmo "Gada motociklu" 23 spēkratu konkurencē ir kļuvis ražotāja "KTM" modelis "1190 Adventure", ceturtdien preses konferencē Rīgā paziņoja konkursa organizatori.

Kopvērtējuma otrajā vietā ierindojās "MV Agusta Brutale 800 Dragster", bet trešo pozīciju ieguva "BMW S1000R".

Tāpat nosaukti konkursa "Latvijas Gada motocikls 2014" uzvarētāji piecās sekojošās apakškategorijās:

"Labākais tūrisma motocikls" - "BMW K1600GT"

"Labākais piedzīvojumu motocikls" - "BMW R1200GS Adventure"

"Labākais paaugstināta komforta motocikls" - "Honda CTX 1300"

"Labākais sporta motocikls" - "MV Agusta F4 1000"

Visus Latvijas dīleru pieteiktos "Latvijas Gada motocikls 2014" kandidātus var apskatīt šeit.

Konkursa gaitā žūrija no maija līdz jūlijam testēja šī gada motociklu modeļus, ko piedāvā "Yamaha", "Harley-Davidson", "Can-Am", BMW, KTM, "MV Agusta", "Suzuki", "Husqvarna" un "Honda", vērtējot tos pēc dažādiem kritērijiem – vadāmība, dinamika, tehniskās novitātes, dizains, piemērotība Latvijas apstākļiem – un subjektīvā "gribu tādu vai nē" skatupunkta. 

Konkursantu sarakstā iekļauti tikai tie motocikli, ko žūrija varēja testēt izmēģinājuma braucienos.

"Konkursa mērķis bija maksimāli objektīvi noskaidrot labāko mototehniku, kas būtu piemērotākā Latvijas patērētājam," skaidro "Latvijas Gada Motocikls" veidotājs un organizators, moto žurnālists Arnis Blodons. 

"Te gan jāatceras, ka motocikls nav nosverams ne kilogramos, ne izmērāms lietderības koeficientos. Izvēle ir un būs sapņu piepildījumu rezultāts. Galvenais, ko iegūst sabiedrība – informācija par motocikliem un braucēju sajūtām. Tas atvieglos katra interesenta izvēli par labu vienam vai otram motocikla zīmolam."

Konkursa "Latvijas Gada motocikls 2014" žūrijas sastāvā ir ne tikai žurnālisti, bet arī tehniskie speciālisti, inženieri un motosportisti.

 


Написать комментарий