Apskats: Samsung Galaxy Nexus

foto 3dnews.ru
foto 3dnews.ru

Par Samsung Galaxy Nexus stāsta Parasts.lv lasītājs Pēteris, kurš šo telefonu jau ilgāku laiku lieto savā ikdienā. Paldies viņam par to!

Pēdējos 10 gadus nevienu telefonu neesmu pircis par pilnu cenu, tāpēc arī vairumā gadījumu galvenie kritēriji ir bijuši pavisam vienkārši – patīk vai nepatīk. Telefonu mainu tad, kad iepriekšējais vairs gana labi neveic savas pamatfunkcijas. Un tā sanāk, ka parasti aparāti man kalpo aptuveni pusotru gadu. Kad Nokia E51 problēmas sāka kaitināt, izvēlējos vienu no diviem lētā gala androīdiem, kuriem tobrīd bija labākais piedāvājums – HTC Wildfire. Pagāja gads, daudz kas mainījās, bet diemžēl gļuki tiem līdz. Sapratu, ka iPhone 5 nesagaidīšu, jāņem cits telefons uzreiz.

Google flagmanis - pirmais telefons ar Android 4.0 (ICS - Ice Cream Sandwich)

Sāku skatīties uz augšējiem plauktiem: iPhone 4S nešķita aktuāls, Windows Phone man nepatīk, MeeGo neuzskatu par perspektīvu, Symbian vēl mazāk, atlika tikai androīds. Šķita muļķīgi ņemt nākamo telefonu ar tādu pašu sistēmu kā iepriekšējo, bet izvēles nebija. Jaunākais no visiem androīdiem tajā brīdī bija Galaxy Nexus, papildus vēl sirdi sildīja vārdi "Google flagmanis" un "pirmais telefons ar Android 4.0". Ekrāna izšķirtspēja, 720 x 1280 punkti, šķita svarīgāka par iespēju ielikt atmiņas karti. Tāpēc, neklausot bļāvieniem "Galaxy S2 ir tikpat labs, drīz būs Galaxy S3 - pilnīgs kosmoss", nopirku Galaxy Nexus.

Pirmie iespaidi - jau sākotnēji viss ir tā kā vajag

Pirmais iespaids - salīdzināt ar HTC Wildfire nevar - viss pilnīgi savādāks. Vairākumā gadījumu būtiski labāks. Kā jau mūsdienīgam aparātam, nekāda konfigurēšana nav nepieciešama. Atliek ierakstīt Googles konta rekvizītus (epastu un paroli) un telefons ir gatavs lietošanai. Telefons nav apkrauts ar dažādām ražotāja aplikācijām. Līdz ar to nerodas tūlītēja vēlme to "rūtot", jo nekā lieka tiešām nav. Pēc Android 2.3.7 un GoLauncher lietošanas, ICS nekādus pārsteigumus neradīja. Biju gaidījis vairāk uzlabojumu.

Mazliet pietrūkst optiskā kursorbumba ar fizisko pogu, kas ļauj atbildēt uz ienākošajiem zvaniem ar cimdiem vai lietus laikā, kad kapacitīvais skārienjutīgais ekrāns vairs nav skārienjūtīgs. Pazudis ir meklēšanas taustiņš - tā vietā ir pēdējo palaisto programmu izvēles taustiņš. Fiksēto taustiņu vietā ir maiņtaustiņi (parādās tad, kad nepieciešami), tāpēc dažās spēlēs ir vairāk vietas uz ekrāna.

16 GB bez iespējas ielikt atmiņas karti skan biedējoši maz, kaut arī iepriekš lietoju 8 GB karti un tajā atlika vietas gan topogrāfiskajām kartēm, gan auto navigācijai un vēl filmu pārnēsāšanai. Iespējamo vietas trūkumu plānoju risināt ar USB zibatmiņu.

Samsung Galaxy Nexus var viegli ielikt kabatā kopā ar vēl otru telefonu

Telefona izmēri ir 135.5 x 67.9 x 8.9 mm, svars 135 g, kas nav daudz un to ir gana ērti nēsāt džinsu kabatā kopā ar otru telefonu. Lielāks ekrāns ļauj ērtāk lietot telefonu kā navigācijas iekārtu uz motocikla vai automašīnā. Vienīgi mašīnā tad vajadzētu skaļāku skaļruni. Šāda izmēra telefonu ir pat ērtāk lietot, turot vienā rokā, nekā wildfire, tas stabilāk ieguļas plaukstā. Noteikti palīdz korpusa izliekums un forma.

Esmu dažādu plēvju un aizsargapvalku nīdējs. Ja jau Wildfire gadu nodzīvoja kabatā un ekrāns ir tikai viegli sašvīkāts, gan jau šis aparāts pēc gada neizskatīsies sliktāk. Šim aparātam neesmu atradis vietu kakla aukliņas stiprināšanai, kas āra atpūtas laikā (piemēram, meklējot ģeoslēpņus) varētu noderēt.

Lielākās raizes sagādā baterija

Sistēmas stabilitāte nesajūsmina - pirmajās nedēļās telefons mēdza ik pa pāris dienām pārlādēties (restartēties). Šobrīd varbūt mazāk spēlējos, varbūt ir bijuši kādi jauninājumi, kurus nepamanīju, bet telefons pats vairs nav pārlādējies. Intensīvi noslogojot procesoru, telefona augša uzkarst un spēlēs mēdz pazust "multi touch", palīdz telefona izslēgšana un ieslēgšana.

Šobrīd lielākās raizes sagādā baterija. Spēlējot spēles, tā nosēžas aptuveni stundas laikā. Aktīvi lietojot telefonu (interneta pārlūks, Tweetdeck, Gmail), pēc 3,5 stundām ir jāmeklē lādētājs. Otrajā lietošana dienā no dx.com pasūtīju paaugstinātas ietilpības bateriju. Ceru, ka ar to būs jālādē divas reizes retāk, jo lādēt mājās, darbā, automašīnā un krogā ir mazliet apgrūtinoši. Pie tam tuvojas vasara, kad arvien biežāk 12/220v nebūs pieejami. Samsung paši problēmu ir apzinājuši un saskatījuši tajā iespēju nopelnīt, par papildus 50 USD piedāvājot 1750 mAh bateriju nomainīt pret 2100 mAh.

Iebūvētais skaļrunis ir diezgan kluss un vibrozvans šķiet vājāks nekā Wildfire. Tāpēc ielās mēdzu nemanīt ienākošos zvanus. Rakstot šo apskatu, pamanīju radio neesamību. Neteiktu, ka tā ļoti trūkst, bet pāris reizes gadā tomēr to mēdzu izmantot. Otrs lietošanā esošais aparāts Samsung Monte kā kabatas atskaņotājs, tomēr, ir labāks.

Kamera ir izcili ātra un labi bildē

Par kamerām man īsti nav ko teikt - videozvanu nekad neesmu lietojis, tāpēc priekšas kamera šķiet pilnīgi lieka, bet pamatkameras bilžu kvalitāte ir laba, tā ir izcili ātra, taču ne vienmēr korekti nofokusējas. Kādā apskatā kā trūkums tika minēts apakšā novietotā austiņu izeja - pilnīgi nepiekrītu, man tieši šāds novietojums šķiet ērtāks. Telefonu kabatā lieku ar augšu uz leju, lai izņemot tas būtu pareizā stāvokli, tāpēc, manuprāt, austiņas izeja apakšā ir uzlabojums.

Galaxy Nexus - internets, sociālie tīkli un jaudīgas spēles vienmēr tev līdzi

Man nekad nav bijis Sony PSP vai tamlīdzīga kabatas spēļu konsole, tagad ir. Labi, ka neizmantoju sabiedrisko transportu, noteikti baterija nosēstos vēl pirms būtu sagaidījis autobusu. Aktīvai atpūtai ir pieejami piemērotāki risinājumi, multimediju atskaņotājam arī, šī aparāta galvenais pluss manās acīs ir iespēja ērti skatīt web lapas, lasīt Twitteri un citas blēņas. Tiem, kuri vienmēr staipa apkārt somu, ieteiktu ņemt pilnizmēra tableti, bet ja gribi visu salikt kabatās, šis nav sliktākais risinājums.


Темы: , , ,
Написать комментарий