KNAB sācis pārbaudi par Urbanoviča rīcību, iespējams, mēģinot izkrāpt 20% no savas deputāta algas

foto diena.lv
foto diena.lv

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis pārbaudi par Saeimas deputāta Jāņa Urbanoviča rīcību aprīlī, iespējams, mēģinot izkrāpt 20% no savas Saeimas deputāta algas, raksta portāls "pietiek.com".

Portāla pārstāvis vērsies ar iesniegumu pie Valsts policijas priekšnieka Inta Ķuža, norādot, ka Saeimas stenogrammas liecina – deputāta Urbanoviča vietā kāda persona ar viņa ziņu 26.aprīlī balsojusi pret izmaiņām tautas nobalsošanas likumā un sēdes beigās reģistrējusi Urbanoviču kā klātesošu, kaut reāli viņš šajā laikā atradies Maskavā.

"Organizējot šādu krāpšanu un tajā tieši piedaloties, Jānis Urbanovičs no valsts līdzekļiem vēlējies izkrāpt 20% no Saeimas deputāta mēnešalgas jeb aptuveni 300 latu, – šāda soda nauda par labu valstij tiktu ieturēta par neattaisnotu Saeimas plenārsēdes neapmeklēšanu," norādīts portāla pārstāvja iesniegumā, aicinot Valsts policiju sākt kriminālprocesu.

Izskatot šo iesniegumu, Valsts policijā pieņemts lēmums, ka šīs lietas izskatīšana ir piekritīga KNAB, un biroja priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks informējis, ka par iesniegumā minētajiem faktiem KNAB ir sācis pārbaudi.

Arī KNAB runasvīrs Andris Vitenburgs aģentūrai BNS apstiprināja, ka par Saeimas deputāta iespējamajām nelikumīgajām darbībām KNAB ir saņēmis no Valsts policijas pārsūtīto kādas personas iesniegumu un par iesniegumā minēto KNAB tiek veikta pārbaude.

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš ziņoja, ka saskaņā ar Saeimas izdrukām Urbanovičs parlamenta sēdē 26.aprīlī balsojis pret izmaiņām tautas nobalsošanas likumā un sēdes beigās reģistrējies kā klātesošs, bet reāli viņš šajā laikā atradās Maskavā.

Jau iepriekš Saeimas deputātiem pārmests, ka tie balsos cits par citu, lai gan patiesībā neatrodas zālē. Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ("Vienotība") atzinusi, ka šādi gadījumi mēdz būt, jaunajā Saeimā gan to esot mazāk.

Viņa arī atgādināja, ka deputātam par neattaisnotu Saeimas plenārsēdes kavējumu no algas var atvilkt 20%, kas ir aptuveni 200 līdz 300 latu.


Написать комментарий